Samsung pregăteşte Galaxy S6 Edge, un nou smartphone cu ecran curbat

În ciuda progresului dezamăgitor avut cu actuala ofertă smartphone şi iminenta restructurare a portofoliului de produse, Samsung nu renunţă la planurile pentru lansarea de noi telefoane cu ecran curbat. Dezvoltat în cadrul aceluiaşi Project Zero ca şi modelul Galaxy S6, noul telefon Galaxy S6 Edge ar putea fi prezentat simultan cu acesta, urmând a fi oferit în serie limitată.

Descris de surse apropiate companiei drept o regândire fundamentală a seriei de telefoane Galaxy, Project Zero ar trebui să arate primele rezultate la începutul anului viitor, sub forma unei oferte smartphone complet revigorată şi mult mai competitivă, eliberată de mare parte din bagajul de trăsături pe care le atribuim actualei serii Galaxy S5.

Samsung Galaxy Note Edge

Totuşi, potrivit celor de la SamMobile numele ales este, în mod complet previzibil, Galaxy S6. Samsung încearcă astfel să elimine orice îndoieli privind calitatea noului smartphone de succesor al terminalului Galaxy S5. Cât despre alternativa Galaxy S6 Edge, probabil avem de-a face tot cu un ecran curbat modelat după forma unei carcase rigidă. Aparent, pentru telefoane cu adevărat flexibile, care pot fi îndoite şi împăturite după bunul plac, mai avem de aşteptat până spre finele anului viitor.

Revenind la varianta standard a telefonului Galaxy S6, lista preliminară cu specificaţii menţionează prezenţa unui ecran QHD (2560x1600) şi are drept candidaţi două variante de chipseturi: Samsung Exynos 7420 cu procesor pe 64 biţi sau varianta Snapdragon 810 produsă de Qualcomm. Vom avea la dispoziţie  cameră frontală de 5MP, cameră foto de 16MP sau 20MP, respectiv versiunea Lollipop a platformei Android personalizată cu interfaţa Samsung TouchWiz. În funcţie de buget, Samsung Galaxy S6 va putea fi achiziţionat în variantă cu 32, 64, sau 128 GB memorie internă.

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat