Samsung M8800 Pixon, o bijuterie de telefon

31.10.2008
Samsung M8800 Pixon, o bijuterie de telefon
Software

Partea software este, în mare proporţie, asemănătoare cu ceea ce am văzut la F480. Ambele sunt telefoane normale cu interfaţa pe care Samsung a botezat-o TouchWiz UI. Cea cu sidebar şi Widget-uri în homescreen. Din acest motiv nu voi mai insista pe partea de software, voi scoate doar în evidenţă noutăţile.

3 elemente mi-au atras atenţia la Pixon, pe partea software, în comparaţie cu F480. În primul tastatura onscreen. Când ţii telefonul normal, pe verticală, ai la dispoziţie o tastatură normală (3 litere pe fiecare buton). Aceasta ocupă jumătatea de jos a ecranului, textul tastat fiind afişat deasupra. Partea interesantă iese la iveală când roteşti telefonul la orizontală. Cu ajutorul accelerometrului se roteşte automat şi interfaţa aplicaţiei, iar tastatura se transformă dintr-una normală într-una QWERTY. Utilizatorii care scriu în mod frecvent, indiferent că e vorba de mail-uri, SMS-uri, diverse însemnări ori adrese Web în browser, vor aprecia cu siguranţă tastatura QWERTY. Asta cu atât mai mult cu cât este foarte uşor de folosit, tastele sunt suficient de mari pentru a permite dezvoltarea unei viteze decente de scriere.

Al doilea aspect pe care vreau să-l remarcat este extinderea funcţionalităţii accelerometrului. Acesta este responsabil de rotirea automată a interfeţei pentru mai multe aplicaţii, inclusiv tastatură, fotografii şi browser Web. Tot legat de imagini trebuie spus că Samsung a implementat, pe baza accelerometrului, un sistem interesant de vizionare a imaginilor. Adică, pentru a trece de la o imagine la alta este suficient să înclini puţin terminalul pentru a aluneca efectiv imaginea următoare în centrul ecranului.

Samsung Pixon

În fine, al treilea aspect important pe care l-am apreciat la Samsung Pixon a fost suportul pentru multitasking. Terminalul permite minimizarea aplicaţiilor Java pentru a trece şi folosi alte programe.

Camera foto. Cât contează cei 8 MP?

Rezoluţia camerelor foto nu este întotdeauna o garanţie a calităţii fotografiilor. În schimb, este întotdeauna un punct important de vânzare pe lista oamenilor de marketing. Degeaba ai 8 MP rezoluţie dacă densitatea de pixeli este mică. Zgomotul va strica de cele mai multe ori fotografiile. Acestea fiind spuse, mi s-au părut mai bune fotografiile realizate cu F480 decât cu Pixon. Asta în condiţiile în care Pixon are 3 MP în plus.

Samsung M8800 Pixon Samsung M8800 Pixon

 

Fotografiile realizate cu Pixon suferă de mai multe probleme. Însă în primul rând, în afară de zgomot, este supărătoare reproducerea culorilor. Nuanţele sunt şterse, iar zgomotul este supărător chiar şi la sensibilitate ISO redusă. În ceea ce priveşte aplicaţia aferentă camerei foto, cele spuse în cazul lui F480 rămân valabile şi aici. Aceasta are interfaţa optimizată pentru a fi utilizată cu ajutorul degetului şi oferă foarte mult opţiuni. De amintit şi faptul că lentila este protejată de un căpăcel ce se deschide şi se închide automat.

Audio, video

Samsung Pixon are un player audio destul de simplist, care oferă opţiunile de bază. Calitatea sunetului este bună, mai ales când modul SRS este activat (acesta poate fi folosit doar cu căşti, nu şi cu difuzor). Funcţiile incluse se rezumă la Media Library, Shuffle şi Repeat pentru redare, egalizator, trimiterea melodiilor prin bluetooth sau e-mail şi atribuirea unei anumite melodii ca ton de apel.

Telefonul este capabil să redea şi fişiere video în format MPEG4 (DivX, XviD). Însă nu poate reda chiar toate filmele ce folosesc aceste codec-uri. Depinde de FPS, dacă acesta depăşeşte un anumit nivel, filmele nu vor putea fi redate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News