Samsung a lansat seria Galaxy A 2017 cu rezistenţă la apă şi cameră frontală de 16MP

Samsung a lansat seria Galaxy A 2017 cu rezistenţă la apă şi cameră frontală de 16MP

Samsung a dezvăluit în mod oficial gama de smartphone-uri Galaxy A 2017, confirmând astfel câteva dintre zvonurile pe care le-am auzit în ultimele două săptămâni. Se pare că noile dispozitive vor fi într-adevăr rezistente la apă, după cum sugera chiar şi imaginea promoţională oficială, însă au fost păstrate şi câteva surprize pentru momentul anunţului, precum senzorul foto de rezoluţie înaltă de pe partea din faţă.

Seria Galaxy A 2017 va porni la drum cu trei membri: A3, A5 şi A7. Unele modele sunt echipate cu două camere foto de 16 megapixeli, însă doar cea de pe spate beneficiază de focalizare automată rapidă şi performanţă ridicată în condiţii de iluminare slabă. De asemenea, gama A 2017 vine echipată cu mufă USB Type-C cu fast charging, locaş pentru carduri microSD, suport pentru plăţi Samsung Pay prin NFC şi opţiunea always-on display, care a debutat pe Galaxy S7. Nu în ultimul rând, certificarea IP68 asigură rezistenţă la apă la adâncime de până la 2 metri timp de 30 de minute. Din păcate, telefoanele sunt lansate cu Android 6.0.1 din fabrică, nu cu noul 7.0 Nougat.

Acum că am vorbit despre asemănări, a venit momentul să vedem şi deosebirile dintre cele trei variante. Modelul Galaxy A3 2017 vine echipat cu display de 4,7” cu rezoluţie HD (720p), chipset octa-core Samsung la 1,6 GHz, 2 GB memorie RAM, 16 GB spaţiu de stocare şi acumulator de 2350 mAh. Camerele foto de pe A3 sunt puţin mai slabe, oferind 13 megapixeli pe spate şi 8 megapixeli pe faţă.

Variantele Galaxy A5 şi A7 sunt însă destul de similare, fiind echipate cu ecrane Full HD de 5,2, respectiv 5,7”, 3 GB memorie RAM, 32 GB spaţiu de stocare şi procesoare octa-core la 1,9 GHz. Ambele au camere de 16 megapixeli şi vin echipate cu acumulatori de 3000, respectiv 3600 mAh.

Seria Galaxy A 2017 va debuta în Rusia şi pe câteva pieţe asiatice în cursul lunii ianuarie, urmând să apară şi în Europa în februarie. Toate cele trei modele vor fi disponibile în culorile „Black Sky”, „Gold Sand”, „Blue Mist” şi „Peach Cloud”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult