Samsung a rezolvat problema stylus-ului de pe Galaxy Note 5

20.01.2016
Samsung a rezolvat problema stylus-ului de pe Galaxy Note 5

Galaxy Note 5 este cel mai performant smartphone realizat de Samsung, însă acesta a fost înconjurat în primele săptămâni de după lansare de o serie de controverse priving sistemul de prindere al stylus-ului S-Pen. Acesta rămânea blocat atunci când era introdus invers şi singura opţiune era reparaţia în service, întrucât forţarea sistemului de prindere ducea la deteriorarea lui permanentă. Se pare că între timp, compania a rezolvat problema, lansând o nouă revizie hardware.

Samsung nu a anunţat pe nimeni că noile modele de Galaxy Note 5 nu mai blochează S-Pen-ul atunci când este utilizat eronat, însă cei care au avut curajul să îşi desfacă telefoanele au observat implementarea unei componente noi. Este vorba despre ataşarea unei bucăţi de plastic peste sistemul de prindere, care impiedică creionul să se agaţe de acesta. Compania nu pare să fi investit prea multe resurse în dezvoltarea şi ataşarea acestei noi componente, fiind confecţionată dintr-un material subţire şi lipit peste montura obişnuită cu o bucată de bandă adezivă.

Partea bună este că funcţionează perfect, oferind posibilitatea de a scoate creionul indiferent de orientare. În continuare nu este recomandată introducerea S-Pen-ului cu vârful afară, însă această soluţie „improvizată” poate scuti clienţii de o vizită la cel mai apropiat service Samsung. Din păcate, compania coreană nu plănuieşte să aducă modelul Galaxy Note 5 în regiunile în care nu s-a lansat încă oficial, clienţii din România fiind nevoiţi să apeleze la magazine online din alte ţări sau la companii locale care vând smartphone-uri „de import”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult