Samsung anunţă memorii mai mici şi mai rapide pentru telefoane şi tablete

15.11.2012
Samsung anunţă memorii mai mici şi mai rapide pentru telefoane şi tablete

Nu a trecut prea mult timp de când Samsung a anunţat disponibilitatea memoriilor eMMC fabricate într-un proces pe 20 de nanometri cu capacităţi de 128GB, că sud-coreenii au făcut public saltul la tehnologia pe 10 nanometri. De data aceasta, chipurile sunt disponibile cu capacităţi maxime de 64GB, însă sporul de performanţă este consistent.

Noile chipuri NAND cu capacităţi de 64GB au dimensiuni mai mici cu 20 de procente decât cele fabricate anterior în waffere de 20nm, fiind totodată cu 30 de procente mai productive, ceea ce putem presupune că implică toate costurile de  achiziţie şi implementare.

Cel mai important aspect este însă cel al performanţei, noile chipuri Samsung oferind  5000 de operaţiuni pe secundă citire şi 2000 de operaţiuni pe secundă la scriere, superioare cele de 3500, respectiv 1500, oferite de memoriile NAND fabricate pe 20 de nanometri. Acestea se tradus concret în viteze de 260MB/s pentru citire şi 50MB/s la scriere, de 10 ori mai rapide decât cele oferite de un card MicroSD Class 10.

Producătorul a anunţat că aceste noi memorii au intrat deja în producţia de masă, ele urmând să fie găsite în telefoanele şi tabletele noastre într-un viitor apropiat.

Noile memorii NAND cu capacităţi de 64GB fabricate pe 10 nanometri

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News