Samsung ar putea folosi acumulatori flexibili, care se îndoaie după carcasa noilor produse smartphone cu ecran pliabil

02.07.2018
Samsung ar putea folosi acumulatori flexibili, care se îndoaie după carcasa noilor produse smartphone cu ecran pliabil

Informaţia cum că Samsung pregăteşte un nou concept de smartphone cu ecran flexibil, iar dezvoltarea acestora se află deja la un stadiu avansat, a depăşit de ceva timp stadiul de zvon. Întrebarea acum este cât de revoluţionar va fi designul gândit de inginerii Samsung şi dacă vor reuşi noile produse să convingă prin avantajele oferite.

Potrivit informaţiilor obţinute din rândul partenerilor Samsung din China, noile modele de telefoane pliabile pregătite pentru lansare anul viitor vor încorpora un tip de acumulator Li-Ion care poate fi îndoit în condiţii de siguranţă.

Pentru scopul propus, Samsung ar fi apelat la un nou procedeu de fabricare a acumulatorilor, demonstrat prima dată în anul 2014. La momentul respectiv, principalul obstacol era capacitatea redusă de înmagazinare a energiei, limitată la doar 210 mAh pentru versiunile prototip.

Promise încă de acum aproape 5 ani, telefoanele mobile cu ecran pliabil au fost amânate în mod repetat, în aşteptarea unor tehnologii care să poată face faţă rigorilor unui design care nu mai protejează componentele electronice într-o carcasă rigidă. Consumul de energie este un alt subiect sensibil, ecranul desfăşurat pe o suprafaţă mult mai mare riscând să afecteze serios autonomia.

Umplând fiecare colţişor al carcasei, inclusiv porţiunile non-rigide, noii acumulatori livraţi de Samsung SDI ar putea duce capacitatea de stocare a energiei la un nivel imposibil de atins cu acumulatori convenţionali. Potrivit ultimelor zvonuri, Samsung este pe cale să demareze producţia de serie pentru două modele de acumulatori flexibili, având capacităţi de 3000 mAh şi 6000 mAh.

 

Din informaţiile circulate până acum, aflăm că Samsung va lansa mai întâi Galaxy S10, un flaghip cu design convenţional, nu mai târziu de luna ianuarie 2019. Produs în serie limitată, modelul pliabil Galaxy X va fi dezvăluit oficial la expoziţia MWC 2019 (25-28 februarie 2019), disponibilitatea în magazine fiind asigurată în primăvara anului viitor.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult