Samsung ar putea lansa noi smartphone-uri cu Windows Phone în 2015

Samsung ar putea lansa noi smartphone-uri cu Windows Phone în 2015

În ciuda faptului că este producătorul de smartphone-uri numărul 1 în lume, Samsung nu este un jucător important decât pe piaţa de dispozitive bazate pe sistemul de operare Android. În căutarea alternativelor la soluţia Google, Samsung pare să ia în considerare lansarea de noi dispozitive bazate pe Windows Phone, însă nu va putea face acest pas înainte de soluţionarea unui litigiu cu Microsoft iniţiat de compania americană anul trecut.

Aparent, Samsung testează intern stabilitatea sistemului de operare Windows Phone 8.1 pe dispozitive de test şi este interesată să lanseze terminale în variantă Microsoft. Este însă imposibil în acest moment să facă acest lucru, întrucât compania coreană refuză să plătească taxele pentru brevetele Microsoft utilizate. Conform Samsung, odată cu achiziţia Nokia, Microsoft a devenit un concurent direct, iar acest lucru invalidează contractul semnat în 2011 pentru licenţierea software-ului Windows Phone.

În cazul în care Microsoft renunţă la acest proces, sau se găseşte o soluţie de compromis, dispozitivele noi cu Windows Phone ar primi undă verde. Oficialii Samsung care au comentat pe baza acestei situaţii prevăd că acest moment ar putea fi mai aproape decât ne-am aştepta. Dacă totul avansează în ritmul actual, noile smartphone-uri ar putea fi livrate către magazine cel mai devreme în trimestrul trei al lui 2015.

Cu toate acestea, nu ştim dacă noile smartphone-uri Samsung cu Windows Phone 8.1 ar fi doar variante rebranduite alte terminalelor cu Android deja lansate, sau dispozitive complet noi. De asemenea, nu ştim ce segment de piaţă ar fi ţinta acestora. În ultimele luni, Windows Phone a scăzut la nivel global din punctul de vedere al vânzărilor, iar în trecut doar dispozitivele entry-level au reuşit să aducă vânzări mari pe această platformă. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult