Samsung ar putea pregăti un Galaxy S9 Mini pentru segmentul mid-range premium

Samsung ar putea pregăti un Galaxy S9 Mini pentru segmentul mid-range premium

Samsung a renunţat în urmă cu trei ani la modelele „mini” ale flagship-urilor sale, însă ar putea să le aducă înapoi pe piaţă începând cu anul 2018. Conform unei listări din baza de date Geekbench, există un nou smartphone Samsung încă nelansat numit SM-G8750, care ar putea fi o variantă mid-range de Galaxy S9, care ar putea să poarte denumirea „Mini” în coadă, dar care să fie totodată diferit de Galaxy A8, modelul mid-range premium disponibil deja pe piaţă.

Listarea de pe Geekbench nu ne oferă prea multe informaţii despre numele final al smartphone-ului, ci prezintă o listă scurtă de caracteristici hardware şi software. Avem de a face cu un dispozitiv bazat pe chipset-ul Snapdragon 660 sau 636 de la Qualcomm, 4 GB memorie RAM şi probabil un display Full HD+, asemeni Galaxy A8. Având în vedere că lansarea urmează să abiă loc în cursul anului curent, faptul că telefonul vine cu Android 8.0 pre-instalat nu este o mare surpriză.

Acest model a apărut aparent în China, deci este posibil să nu îl vedem pe alte pieţe, cel puţin la început. Este curios însă faptul că un asemenea dispozitiv ar putea să existe, în condiţiile în care gama de dispozitive Galaxy A reprezintă exact ceea ce reprezenta în trecut gama „Mini”: un dispozitiv mai ieftin cu design şi câteva capabilităţi împrumutate de la modelul high-end.

Ultimul model din familia Galaxy S Mini a fost modelul Galaxy S5 Mini, care a dispărut de pe piaţă cam în acelaşi timp în care modelele mid-range au început să fie livrate cu display-uri din ce în ce mai mari. Singurele companii care mai oferă variante mai „modeste” ale telefoanelor sale sunt Sony, care încă produce un dispozitiv „Compact”, Huawei cu gama Lite şi HTC, care din când în când lansează dispozitive mid-range similare în aspect cu cele de top.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult