Samsung blochează din nou reconfigurarea butonului Bixby de pe Galaxy S8

10.07.2017
Samsung blochează din nou reconfigurarea butonului Bixby de pe Galaxy S8

Bixby, asistentul virtual de la Samsung, încă nu este gata pentru a fi folosit la capacitate maximă de către publicul vestic, însă compania insistă ca butonul dedicat pentru accesarea sa să nu poată fi reconfigurat pentru alte funcţii. La scurt timp după lansarea lui Galaxy S8, dezvoltatorii software au lansat aplicaţii care facilitau asignarea de scurtături către diverse funcţii, însă Samsung a lansat rapid actualizări software pentru a le bloca. Dezvoltatorii au găsit între timp alte portiţe care permit configurarea butonului, însă Samsung le-a blocat şi pe acestea într-un update recent.

Momentan doar utilizatorii de Galaxy S8 care primesc update-uri din partea T-Mobile USA sunt afectaţi, acest operator fiind primul care oferă noua actualizare de securitate pentru luna iunie, însă cu siguranţă această problemă se va extinde odată cu lansarea actualizărilor din partea altor operatori. Aplicaţii precum BixBye, bxActions, Buxby Button Remapper şi Custom Bixby Button sunt acum inutile, însă dezvoltatorii din spatele lor nu sunt dispuşi să renunţe încă.

Butonul Bixby putea fi reconfigurat cu ajutorul acestor aplicaţii fără a necesita acces root şi fără versiuni de Android personalizate. Singura opţiune în acest moment pentru utilizatori este să aştepte actualizări din partea dezvoltatorilor aplicaţiilor, care trebuie să găsească o metodă de ocolire a limitării Samsung.

În ciuda faptului că Samsung promovează agresiv Bixby, asistentul digital nu beneficiază de control vocal în limba engleză, sau în orice altă limbă în afară de coreană. De asemenea, în comparaţie cu Google Assistant, Siri şi Cortana, Bixby beneficiază de acces la mult mai puţine servicii şi funcţii. Compania doreşte însă să lanseze toate capabilităţile asistentului său proprietar până anul viitor, când plănuieşte să aducă pe piaţă o boxă inteligentă bazată pe Bixby, care să concureze cu Amazon Echo şi Apple HomePod.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult