Samsung brevetează telefonul mobil cu ecran extensibil

20.03.2018
Samsung brevetează telefonul mobil cu ecran extensibil

Zvonurile despre apariţia „în viitorul apropiat” a telefoanelor inteligente prevăzute cu ecrane flexibile, care pot fi modelate după bunul plac, circulă de atât de mulţi ani încât aproape că am renunţat să le mai luăm în serios. Totuşi, indiciile care să confirme apariţia unei noi categorii de produse în piaţa smartphone se înmulţesc de la o lună la alta.

Una dintre variantele propuse este modelarea ecranului după forma carcasei, prevăzută cu un mecanism tip balama care permite plierea pentru transport. În cazul de faţă, un brevet obţinut de Samsung descrie un mecanism care permite rularea ecranului, dispozitivul rezultat putând fi folosit atât în modul smartphone, cu ecranul ascuns parţial într-un compartiment aflat la interiorul carcasei, sau modul tabletă, având ecranul extins pe orizontală.

Nu este clar cât de subţire poate fi un smartphone prevăzut cu mecanism pentru rularea ecranului, însă complexitatea mărită a designului i-ar putea limita aplicabilitatea la dispozitive din gama high-end.

Dacă se concretizează într-un produs comercial, designul prezentat ar putea fi doar una dintre mai multe variante ce vor concura pentru atragerea de fani şi acceptare în rândul utilizatorilor. La fel ca moda telefoanelor cu ecran 3D apărută acum câţiva ani, este posibil ca în cele din urmă telefoanele pliabile sau rulabile să se dovedească neadecvate pentru nevoile utilizatorilor obişnuiţi. Cert este că niciunul dintre producătorii de renume nu s-a încumetat până acum să ia iniţiativă, fapt ce indică existenţa mai multor probleme de rezolvat, până la obţinerea unui produs cu design şi fiabilitate la nivel satisfăcător.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult