Samsung brevetează un design de smartphone cu „breton” şi unul cu elemente ascunse sub display

Samsung brevetează un design de smartphone cu „breton” şi unul cu elemente ascunse sub display

Următorul produs inovator de la Samsung nu va fi Galaxy S9 sau Galaxy Note9, ci Galaxy NoteX, modelul cu ecran pliabil, pe care compania l-ar fi prezentat la CES în spatele uşilor închise. Desigur, acesta va fi un simplu model prin intermediul căruia compania coreeană va testa piaţa, dar telefoanele pliabile nu le vor înlocui pe cele obişnuite prea curând. Din acest motiv, Samsung încă înregistrează brevete pentru smartphone-uri cu ecrane „obişnuite”, însă cu design modernizat, fără margini şi chiar cu elemente ascunse sub display.

Au fost descoperite de curând două brevete pentru telefoane Samsung cu design-uri pe care încă nu le-am văzut pe piaţă. Samsung Galaxy S8 a pornit trendul telefoanelor cu margini subţiri, însă deja modele precum Xiaomi Mi MIX 2, iPhone X şi Essential Phone au venit pe piaţă cu design-uri care micşorează şi mai mult marginile. Se pare că un model cu „breton” este în planurile Samsung, însă acesta ar putea fi mai puţin pronunţat decât pe modelul Apple. Design-ul seamănă mai mult cu cel al lui Essential Phone, cu o parte decupată pentru camera frontală şi difuzorul pentru apeluri în centrul ecranului în partea de sus. Acelaşi brevet descrie şi un senzor de amprentă integrat în display, undeva în partea de jos, unde se regăsesc acum butoanele de navigaţie virtuale.

Cel de-al doilea brevet reprezintă însă un design şi mai avansat, realizat cu gândul la tehnologie care momentan nu există într-o formă utilizabilă. Acesta implică integrarea tuturor componentelor de pe partea din faţă sub display-ul OLED. Astfel, camerele, senzorii pentru lumină ambinentală şi proximitate, senzorul pentru detecţie facială (probabil scanner-ul de iris) şi senzorul de amprentă ar fi ascunse complet în spatele display-ului, pe partea din faţă fiind vizibil doar ecranul fără niciun decupaj.

În timp ce primul design ar putea fi adoptat în curând, anul viitor fiind momentul pentru un design nou, cel de-al doilea este înregistrat pentru viitorul puţin mai îndepărtat. Momentan nicio companie nu a reuşit să realizeze senzori foto care să poată fi ascunşi în spatele unui panou OLED.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult