Samsung confirmă că lucrează la telefoane cu ecran complet, care ascund camera sub panoul OLED

14.03.2019
Samsung confirmă că lucrează la telefoane cu ecran complet, care ascund camera sub panoul OLED

Generaţia Galaxy S10 de la Samsung este prima din portofoliul companiei lansată la nivel mondial cu ecran perforat „Infinity-O”, însă există posibilitatea ca acest tip de panou să dispară de pe piaţă destul de repede. Conform agenţiei de presă sud coreeane Yonhap, preşedintele diviziei de cercetare şi dezvoltare din cadrul Samsung spune că în următorii doi ani ar trebui ca display-urile să ajungă în punctul în care nu vor mai trebui găurite.

Yang Byung-duk a declarat de curând că Samsung dezvoltă tehnologii noi de display, însă acestea nu for putea fi gata în următorii doi ani:

„Deşi nu ar fi posibil să facem un telefon cu ecran complet în următorii 1-2 ani, tehnologia poate avansa până în punctul în care orificiul dedicat camerei să fie invizibil, în timp ce funcţionalitatea camerei nu va fi afectată.”

În toamna anului trecut, Samsung a dezvăluit că lucrează la noi tehnologii pentru display-uri, câteva dintre acestea fiind deja lansate odată cu Galaxy S10. Compania spera la momentul respectiv să ofere senzor de amprentă integrat în ecran, camere foto integrate sub ecran, tehnologii de răspuns haptic şi la difuzoare integrate în ecran. Momentan, doar primul obiectiv a fost atins, iar ordinea nu este obligatoriu cronologică.

Cel mai probabil, următorul pas va fi redarea de sunet prin intermediul panourilor OLED, ceva ce LG oferă deja pe smartphone-urile sale. Următorul pas ar putea fi răspunsul haptic, pe care Apple îl are deja şi pe care îl va putea dezvolta în noi direcţii anul acesta, dacă zvonurile despre un nou sistem de vibraţii taptic engine se dovedesc a fi adevărate. Astfel, camera foto integrată în display ar putea veni cândva spre finalul anului 2020, sau începutul anului 2021.

Desigur, acestea sunt doar speculaţii, întrucât Samsung a zis doar că nu va putea produce aşa ceva în următorii doi ani, nu şi dacă ar putea fi posibil peste doi sau trei ani.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult