Samsung confirmă, în mod indirect, că va lansa modele smarpthone cu ecran pliabil OLED în cursul acestui an

01.02.2018
Samsung confirmă, în mod indirect, că va lansa modele smarpthone cu ecran pliabil OLED în cursul acestui an

Promise încă de acum câţiva ani, telefoanele mobile cu ecran pliabil ar putea deveni realitate cât de curând, după ce Samsung a reconfirmat ambiţiile pentru perfecţionarea ecranelor cu tehnologie OLED, inclusiv cele care pot fi pliate după forma carcasei.

După ce surse apropiate companiei au informat că Samsung a demonstrat în cadru restrâns participanţilor la CES 2018 versiuni prototip alte unor modele smarthone cu ecran pliabil, ipoteza pregătirii unei lansări oficiale în cursul acestui an prinde tot mai multă credibilitate.

La pachet cu ultimul bilanţ al rezultatelor financiare, Samsung a trasat şi priorităţile pentru anul în curs, oficialii companiei afirmând că „OLED este aşteptată să devină tehnologia dominantă pentru ecranele rezervate dispozitivelor mobile încadrate de la gama mainstream, dar mai ales pentru cele high-end”. Potrivit companiei, parte din creştea popularităţii să va datora introducerii ecranelor pliabile.

Pe măsură ce avansăm în anul 2018, Samsung „va continua eforturile pentru o mai bună diferenţiere a produselor smartphone, introducând noi tehnologii de ultimă generaţie, cum ar fi ecranele OLED de tip pliabil.

Prin afirmaţiile făcute, Samsung lasă să se înţeleagă că dezvoltarea noilor modele smartphone cu ecran pliabil este deja într-un stadiu avansat, lansarea oficială urmând să aibă loc în cursul acestui an. Totuşi, rămâne de văzut dacă este vorba de un produs comercial disponibil la scară largă, sau compania sud-coreeană se va limita la o serie limitată, care să testeze reacţia publicului şi fiabilitatea tehnologiilor nou create.

Pe termen scurt, atenţia va rămâne în jurul noii serii Galaxy S9, mult mai conservatoare în privinţa schimbărilor de design. Aparent, saltul la un design cu ecran pliabil reprezintă un pariu riscant pentru Samsung, atât din perspectiva reacţiei publicului dar şi a dificultăţilor de ordin tehnic, o rată prea mare de apariţie a defectelor putând escalada rapid într-un scandal mediatic. În aceste condiţii, o abordare prudentă ar putea fi cea mai bună soluţie.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult