Samsung dezvăluie Exynos 9, chipsetul care va face posibilă implementarea funcţiilor regăsite la iPhone X şi pentru telefoanele Galaxy S9

Samsung dezvăluie Exynos 9, chipsetul care va face posibilă implementarea funcţiilor regăsite la iPhone X şi pentru telefoanele Galaxy S9

Cu nume complet Exynos 9 Series 9810, chipsetul dezvoltat special pentru noua serie de telefoane Galaxy S9 suportă tehnologii sofisticate de recunoaştere facială şi include motor de procesare neurală pentru detectarea obiectelor din imagini.

Samsung nu precizează dacă a integrat în noul chipset tehnologii de inteligenţă artificială care să poată fi utilizate local, sau doar a optimizat funcţionarea acestuia pentru o mai bună gestionare a funcţiilor care implică aceste tehnologii, cum este serviciul Bixby de asistenţă prin comandă vocală, asigurat cu ajutorul unor servere aceesibile folosind conexiunea la internet.

Cât despre funcţia îmbunătăţită de recunoaştere facială, Samsung promite securitate sporită la deblocarea dispozitivelor şi urmărirea precisă a mimicii faciale, făcând posibilă duplicarea a două dintre funcţiile cel mai apreciate la telefoanele iPhone X: sistemul Face ID şi efectele animoji.

Creat folosind procesul de fabricaţie pe 10 nm, chip-ul Exynos 9810 dispune de un procesor cu 100% mai rapid în aplicaţiile de tip single-core şi cu până la 40% mai rapid în cele optimizate pentru multi-procesare. Cu frecvenţă nominală de 2.9GHz, procesorul de tip octa-core este împărţit între un modul quad-core bazat pe nuclee Cortex-A75 de înaltă performanţă, respectiv un modul bazat pe nuclee Cortex-A55 optimizate pentru folosirea eficientă a bateriei. Configuraţia este completată de o unitate separată de procesare, dedicată gestionării în mod securizat a datelor personale şi funcţiile de autentificare biometrică (scanare a irisului, a amprentelor, recunoaştere facială).

Accesul la servicii de internet mobil este asigurat de un modem LTE capabil să atingă viteze până la 1.2Gbps în sarcinile de download, folosind până la 6 benzi de frecvenţă în mod simultan.

Lista dotărilor este completată de o funcţie numită “real-time out-of-focus photography”, suport pentru filmare Ultra HD la viteză de 120 cadre pe secundă şi un nou algoritm de stabilizare a imaginii, eficient atât pentru obţinerea de poze şi secvenţe video.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult