Samsung dezvăluie smartphone-ul Galaxy A7 în mod oficial

Samsung dezvăluie smartphone-ul Galaxy A7 în mod oficial

Samsung a anunţat în sfârşit mult zvonitul smartphone Galaxy A7. Acesta este modelul cel mai puternic al noii serii de terminale mobile ale companiei, care oferă specificaţii şi preţuri mid-range, împrumutând elemente de design de la variantele high-end Alpha şi Note. Deşi nu este prima dată când aflăm detalii despre specificaţiile tehnice ale acestui smartphone, abia acum Samsung a început să vorbească despre el în mod oficial.

Asemeni modelelor Galaxy A3 şi A5, lansate deja în ţări precum Rusia şi China, şi A7 oferă un hardware peste media clasei de dispozitive în care se încadrează. Întrucât va fi lansat în variante cu unul sau două SIM-uri, Samsung a integrat două modele de chipset-uri octa-core. Varianta Dual-SIM integrează conectivitate LTE pe primul SIM şi 3G pe al doilea, folosind un procesor MSM8x39. Acesta este compus din patru nuclee A53 la 1,5 GHz şi patru nuclee A53 la 1.0 GHz. Varianta cu un singur SIM va include conectivitate LTE şi un procesor octa-core Exynos 5430 cu patru nuclee A15 la 1,8 GHz şi patru nuclee A7 la 1,3 GHz. Rezultatul ar trebui să fie în abele situaţii un terminal puternic pentru gama mid-range.

În afară de procesoarele diferite, cele două configuraţii de Galaxy A7 nu diferă aproape deloc. Vorbim despre un display de 5,5″ HD sAMOLED (întrucât nu se specifică rezoluţia presupunem că este vorba despre 1280 x 720 pixeli), 2 GB de memorie RAM, 16 GB spaţiu de stocare, un lăcaş microSD, wireless 802.11n, Bluetooth 4.0, GPS şi GLONASS, cât şi NFC. Senzorii camerelor foto pot capta imagini la 13, respectiv 5 megapixeli, cel frontal beneficiind de pe urma unei lentile supraangulare. Îngirjorător este faptul că Samsung a integrat o baterie de numai 2600 mAh într-un dispozitiv cu display mare, însă rezoluţia scăzută a acestuia şi panoul sAMOLED ar trebui să ajute la scăderea consumului de energie.

Întrucât dispozitivul oferă acces la cartela SIM şi lăcaşul microSD de pe lateral prin intermediul unor tăvi metalice şi luând în calcul că nici Galaxy A3 sau A5 nu oferă acces la baterie, putem presupune că şi A7 va urma acelaşi model. Samsung nu a oferit o dată de lansare pentru noul Galaxy A7, însă a menţionat că acesta va fi disponibil la un preţ „competitiv” când va ajunge pe piaţă. Pentru a se adresa unui public cât mai larg, compania va oferi acest telefon în culorile alb, negru şi auriu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult