Samsung doreşte să înlocuiască LED-ul de notificări cu noul Smart Glow

30.06.2016
Samsung doreşte să înlocuiască LED-ul de notificări cu noul Smart Glow

Se pare că linia de smartphone-uri Galaxy de la Samsung va primi o nouă funcţie, care se va găsi pe majoritatea modelelor. Aceasta se numeşte Smart Glow şi va debuta pe Galaxy J2, servind drept LED pentru notificări, însă va oferi şi câteva funcţii în plus, în special pentru cei pasionaţi de autoportrete. Spre diferenţă de clasicele LED-uri disponibile pe telefoanele Samsung, Smart Glow va fi amplasat pe partea din spate.

Smart Glow va fi practic inelul care înconjoară camera foto principală. Acesta va fi luminat în diverse culori, în funcţie de tipul de notificare. Acesta se va aprinde atunci când utilizatorul primeşte notificări urgente, alerte şi în câteva cazuri mai speciale. Atunci când încerci să faci un selfie cu camera din spate, acesta se luminează în culoarea verde şi declanşează captura după două secunde. De asemenea, culorile Smart Glow vor putea oferi şi alte informaţii rapide.

Un alt exemplu este indicarea condiţiilor meteorologice. Galbenul reprezintă o zi însorită, în timp ce albastrul reprezintă ploaia.  Nu în ultimul rând, Smart Glow va primi integrare cu serviciul S Health, pentru a monitoriza starea utilizatorului.

Galaxy J2 va debuta în India, urmând să apară şi în alte regiuni în viitorul apropiat. Probabil că Galaxy Note 7 nu va beneficia de această funcţie, însă din 2017 ne putem aştepta să vedem această funcţie pe majoritatea smartphone-urilor Samsung. Galaxy S8 ar putea fi astfel primul flagship cu suport pentru Smart Glow.

Citeşte şi Noua interfaţă TouchWiz pentru Galaxy Note 7 a scăpat pe internet

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult