Samsung E250, o afacere de sezon

Samsung E250, o afacere de sezon

În ianuarie, românii preferă sau sunt obligaţi să-şi strângă cureaua datorită cheltuielilor fără măsură din luna cadourilor. Cu toate acestea, goana după atracţiile din magazine nu poate fi potolită, iar rezultatul este că produsele obişnuite care de obicei erau trecute cu vederea devin acum foarte căutate. Ca să fiu mai explicit şi să intru totodată în subiect, nu prea se mai vând telefoane de zeci de milioane, la căutare sunt acum cele ieftinuţe, iar dintre toate cel mai urmărit este nimeni altul decât Samsung E250.

Cu toate că a apărut de mai bine de un an, Samsung E250 a devenit un telefon foarte dorit în România, datorită preţului accesibil (aproximativ 400 RON la liber, la abonament sub 200 RON) şi funcţiilor pe placul tuturor.

Samsung E250 Până la urmă, oare câţi dintre noi cumpărăm un smartphone sau telefoane multimedia ultra-dotate pentru că avem nevoie de aşa ceva? Foarte puţini. Să recunoaştem că suntem vrăjiţi de performanţele acestor telefoane inteligente, dar după o lună de utilizare ajungem să folosim doar funcţia de bază, aceea de a vorbi şi eventual să acultăm la radio sau MP3-uri în drum spre serviciu. În plus, ne oferă un aer mai business şi asta ne face să ne simţim bine. Vorbim deja de snobi şi snobism, doi termeni pe care îî putem asocia oricând fără probleme cu majoritatea românilor, cu o singură excepţie: în luna ianuarie. Acum, românul de rând nu prea mai are forţa să se arunce la chestii extravagante, de fiţe, iar dacă o face îşi complică viaţa inutil. Se pare că anul acesta Samsung E250 este afacerea de sezon, telefonul care ne potoleşte setea de cumpărături şi ne aduce satisfacţia mult râvnită.

Să aruncăm o privire asupra lui. Cred că nu există persoană care să spună “telefonul ăsta arată îngrozitor”, poate doar în mod intenţionat. Samsung E250 are un design tip slider atrăgător, fără să iasă cu un anumit lucru în evidenţă. Este subţirel deşi, nu-i aşa, am văzut altele şi mai şi. Ar mai fi multe de comentat însă preţul ne trage discret de mânecă şi ne sugerează să inspectăm mai departe funcţiile telefonului.

Prima şi probabil cea mai frecventă întrebare legată de un telefon mobil este “Ce tip de cameră are?”. Dezamăgitor, iată răspunsul: “doar o cameră VGA medievală, fără bliţ şi alte nebunii”. Totuşi, această cameră este excelentă dacă trimiţi fotografii sau clipuri video (QCIF) prin MMS – chiar nu ai nevoie de mai mult.

Urmează apoi problema player-ului audio şi a elementelor aferente. Aici Samsung E250 îşi ia revanşa şi îţi oferă atât radio FM, player MP3, cât şi slot pentru card-uri microSD, fără de care player-ul ar fi fost inutil. Memoria internă poate stoca maximum 10 MB de informaţii. Cu tehnologia deja arhicunoscută Bluetooth faci schimb de fişiere multimedia (audio, foto, video), iar dacă vrei să descarci muzică sau aplicaţii JAVA de pe Internet, Samsung E250 îţi pune la dispoziţie un browser simplu xHTML, la viteză EDGE (236.8 kbps).

Samsung E250

Un alt aspect important este ecranul. Samsung E250 nu afişează imagini strălucite, marele său dezavantaj este rezoluţia mică de 128 x 160 pixeli. Dacă ai de gând să-l foloseşti pe post de player MP3 şi telefon, nu cred că te va deranja densitatea mică de pixeli. Şi apropo de telefon, ai la dispoziţie o agendă încăpătoare cu 1000 de câmpuri.

Printre ultimele lucruri (dar nu ultimul ca importanţă) care se doresc cunoscute la un telefon mobil este autonomia. Se ştie că Samsung nu a excelat niciodată la acest capitol, aşa că nu trebuie să-ţi faci speranţe grandioase legate de sărmana baterie Li-Ion de 750 mAh. Chiar dacă ei spun că vei vorbi cinci ore sau vei avea asigurat un stand-by de până la 10 zile, eu îţi spun din propria experienţă că Samsung E250 mai mult de două, trei zile în condiţii de utilizare obişnuită nu va duce. Mă refer la 20 de minute de convorbire şi o oră de audiţie pe zi plus câteva minute de butonare pe diverse aplicaţii.

Alternative raportate la preţul şi performanţele lui Samsung E250 nu sunt prea multe. La 600 700 RON ai Nokia 6300 (care este cu mult peste Samsung E250).

Samsung E250

Urmărește Go4IT.ro pe Google News