Samsung Electronics: vânzări şi profit în scădere în cel de-al doilea trimestru din acest an

Samsung Electronics: vânzări şi profit în scădere în cel de-al doilea trimestru din acest an

Sang-Hoon Lee, preşedintele şi directorul financiar al companiei Samsung, a avertizat la sfârşitul lunii trecute că rezultatele celui de-al doilea trimestru al anului în curs vor fi sub aşteptări, iar informaţiile financiare neauditate publicate de către companie confirmă că aceasta s-a confruntat în aceste trei luni atât cu o scădere a profitului cât şi a cifrei totale a vânzărilor.

Conform datelor publicate de către companie, Samsung Electronics a înregistrat în acest trimestru un profit de 7,1 miliarde de dolari, în scădere cu 24,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi mult sub aşteptările analiştilor. Veniturile au atins valoarea de 51,4 miliarde de dolari, şi acestea fiind în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu circa 9,5 procente. Cel de-al doilea trimestru al acestui an este cel de-al treilea trimestru consecutiv în care Samsung Electronics a înregistrat scăderi ale profitului şi cel de-al doilea trimestru consecutiv în care s-au înregistrat diminuări ale vânzărilor.

Compania afirmă scăderea veniturilor şi profitului este provocată de competiţia din ce în ce mai dură întâlnită pe pieţele din Europa şi China, unde cumpărătorii de telefoane din segmentul inferior şi intermediar s-au orientat către alţi producători. La acest aspect, am adăuga noi, contribuie şi rivalitatea din sectorul high-end cu Apple, unde americanii se pare că ies câştigători. Pe lângă scăderea interesului pentru telefoanele companiei, Samsung afirmă că s-a lovit şi de vânzări sub aşteptări pentru tabletele sale cu diagonale de 7 şi 8 inchi, cumpărătorii orientându-se mai degrabă către telefoanele-gigant cu ecrane mari. În final, compania a afirmat că şi fluctuaţiile dintre cursurile de schimb won/dolar şi won/euro au influenţat negativ rezultatele financiare.

Reprezentanţii Samsung afirmă că privesc cu optimism următoarele două trimestre, când noile produse care vor fi lansate vor revigora vânzările de telefoane mobile. Pe lângă viitorul Galaxy Note 4, un produs tradiţional care va fi lansat undeva în luna septembrie, zvonurile afirmă că Samsung va lansa şi o versiune îmbunătăţită a modelului Galaxy S5

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News