Samsung Galaxy A40 apare în oferta magazinelor europene mai devreme decât era anticipat

19.03.2019
Samsung Galaxy A40 apare în oferta magazinelor europene mai devreme decât era anticipat

Încadrat între modelul low-cost Galaxy A30 şi versiunea mid-range A50, Galaxy A40 este un telefon relativ ieftin prevăzut cu ecran Super AMOLED de 5.9 inch.

Galaxy A40 preia designul Infinity U, afişând un ecran decupat după conturul carcasei, întrerupt doar la partea de sus pentru a face loc senzorului pentru cameră foto.

La interior, Galaxy A40 preia chipsetul Exynos 7885, ajutat cu 4GB memorie RAM. Telefonul dispune de cameră foto cu rezoluţie 25MP la partea din faţă şi 16MP+5MP pe spatele carcasei. Cea din urmă poate obţine atât poze în modurile tele şi wide, cât şi portrete cu efect bokeh.  Camera frontală dispune de lentile cu deschidere f/2.0, fiind mai bine optimizată pentru folosirea în condiţii de lumină slabă.

 Memoria internă este limitată la 64GB, dar poate fi extinsă cu până la 512GB instalând un card microSD.

Cu dimensiuni 144.3 x 69.1 x 7.9 mm, Samsung Galaxy A40 este un smartphone relativ compact, dacă ne raportăm la dimensiunea ecranului. Grosimea carcasei este rezonabilă, însă capacitatea de 3100 mAh oferită de acumulator este modestă, după standardele unui phablet cu ecran de aproape 6 inch. Lista dotărilor este completată cu un senzor de amprente la partea din spate.

Samsung oferă seria Galaxy A40 în variante de culoare Coral, Albastru, Netru şi Alb, echipată cu versiunea Android 9 Pie şi interfaţa One UI, la un preţ recomandat de 249 euro. Din păcate, telefonul apare doar la precomandă în oferta unui magazin olandez, livrările urmând să înceapă abia după data de 10 aprilie.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult