Samsung Galaxy A5 şi A7 (2018) apar în primele imagini neoficiale cu ecrane edge-to-edge şi dual-camera [FOTO]

17.10.2017
Samsung Galaxy A5 şi A7 (2018) apar în primele imagini neoficiale cu ecrane edge-to-edge şi dual-camera [FOTO]

Seria de smartphone-uri Galaxy A de la Samsung a devenit în ultimii câţiva ani soluţia perfectă pentru cei care îşi doresc o construcţie de calitate şi performanţă bună, cu compromisuri la câteva capitole cheie precum camera foto şi putere de procesare. Se pare însă că următoarea generaţie, Galaxy A (2018), care ar putea debuta la sfârşitul acestui an, va reduce şi mai mult distanţa între această gamă şi flagship-urile din seria Galaxy S, oferind display-uri edge-to-edge şi sistem dual-camera.

OnLeaks şi MySmartPrice au publicat o serie de imagini cu noile modele Galaxy A5 şi A7 (2018), realizate în 3D după descrieri neoficiale ale dispozitivelor. Designul acestora se aliniază la noile tendinţe din piaţă, cu ecrane mari în format 18:9 cu margini subţiri, singura diferenţă fiind faptul că nu sunt curbate la margini, asemeni modelelor S8 şi Note8, lansate anul acesta.

Un avantaj pe care A5 şi A7 îl vor avea faţă de flagship-uri este poziţionarea senzorului de amprentă, care se regăseşte sub camera foto, putând fi accesat uşor cu oricare mână. Spatele pare să fie realizat din sticlă curbată, care reflectă lumina asemeni unei oglinzi, iar pentru prima dată putem vedea pe partea din faţă a telefoanelor un sistem dual-camera. Nu ştim exact care sunt caracteristicile acestor camere, însă este prima dată când vedem un astfel de sistem pe un model mid-range de la Samsung.

Display-urile de 5,5”, respectiv 6” vor oferi rezoluţie Full HD+ şi vor fi bazate pe tehnologia AMOLED a companiei coreene, în timp ce hardware-ul intern va consta în chipset-uri Exynos 7885 sau Snapdragon 660 (în funcţie de regiune), 4 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare. Asemeni modelelor actuale din seria Galaxy A, noile A5 şi A7 (2018) vor beneficia şi de rezistenţă la apă şi praf. Pentru prima dată, Bixby va fi integrat într-un smartphone Galaxy A, însă din păcate, telefoanele vor fi livrate cu Android 7.1.1, nu cu Android Oreo. Actualizarea la noul sistem de operare va veni mai târziu.

Nu ştim încă data exactă de lansare şi nici preţul acestor două dispozitive, însă vom afla mai multe în următoarele câteva luni.  

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult