Samsung Galaxy K, smartphone şi cameră foto cu zoom optic 10X (UPDATE)

Samsung Galaxy K, smartphone şi cameră foto cu zoom optic 10X (UPDATE)

Update: Prezentat în urmă cu o săptămână, Samsung Galaxy K are acum preţ de achiziţie oficial, respectiv dată la care va fi asigurată disponibilitatea în magazine.

Potrivit anunţului făcut de Samsung Germania, telefonul Galay K Zoom va putea fi achiziţionat începând cu jumătatea lunii mai la preţul de 519 euro. În schimb, preţul oficial pentru restul ţărilor europene este de 499 euro, mai mic decât costul unui telefon Galaxy S5.

Prezentat ca un înlocuitor pentru modelul Galaxy S4 Zoom, criticat pentru designul grosolan ce aducea mai degrabă a cameră foto de buzunar decât smartphone în toată puterea cuvântului, dispozitivul referit deocamdată cu numele Galaxy K pare o alegere de luat în seamă pentru înlocuirea definitivă a compactei de buzunar.

Samsung Galaxy K păstrează câteva din elementele de design specifice top-ului de gamă Galaxy S5, cum ar fi capacul cu perforaţii aplicat peste partea din spate, vizibil sub ceea ce pare a fi un scut de protecţie din plastic transparent. Însă principalul element de atracţie este camera foto cu rezoluţie 20MP, prevăzută cu obiectiv retractabil ce oferă zoom optic 10X. Perechea este completată cu un blitz Xenon, similar celor folosite la camere foto dedicate.

Potrivit listei neoficiale cu specificaţii, Galaxy K este motorizat de un chipset Samsung Exynos 5 cu CPU hexa-core, ajutat cu 2GB memorie RAM. Ecranul de 4.8 inch foloseşte tehnologie SuperAMOLED HD şi este alăturat unei camere frontale cu rezoluţie 2MP. Aparent, terminalul va fi livrat cu versiunea Android 4.4.2.

Din păcate momentan nu sunt disponibile informaţii privind data lansării sau preţul de achiziţie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult