Samsung Galaxy Note 4 livrat cu defecte de fabricaţie (update)

Samsung Galaxy Note 4 livrat cu defecte de fabricaţie (update)

Update: Samsung a lansat o declaraţie oficială despre problemele semnalate cu Galaxy Note 4 şi a îndreptat utilizatorii către manualul de utilizare al dispozitivului, unde aceste spaţii erau semnalate. Aparent compania cunoaşte situaţia şi nu plănuieşte să facă nimic în această privinţă. Justificarea este faptul că spaţiul dintre ecran şi ramă nu afectează funcţionalitatea dispozitivului, iar aceste telefoane se încadrează în standardele de calitate impuse de fabricile Samsung. Mai mult, în manual scrie şi că în timp componentele ar putea să se mişte, mărind astfel dinstanţa dintre ele. Probabil că vom asista la o schimbare de atitudine a companiei cât de curând, după lansarea lui Note 4 în vest, unde clienţii sunt ceva mai vocali decât în Coreea de Sud.

Se pare că nu numai Apple are parte de probleme hardware cu noile sale phablet-uri. Samsung, principalul rival al companiei americane, întâmpină de asemenea dificultăţi după lansarea noului Galaxy Note 4 în Coreea de Sud, în urma mai multor atacuri la adresa iPhone 6 Plus de săptămâna trecută.

Din fericire, problemele cu Note 4 nu sunt atât de grave, însă pun la îndoială atenţia pe care Samsung a investit-o în realizarea acestui telefon. Aparent, între display şi rama metalică există un spaţiu gol, care în mod normal ar fi umplut cu o membrană de cauciuc pentru a împiedica infiltrarea apei sau a prafului în telefon. Spaţiul este atât de mare încât poţi introduce o carte de vizită cu uşurinţă între display şi ramă.

Nu ştim încă dacă este o problemă extinsă, însă există deja multe imagini pe internet care confirmă această problemă. Este posibil ca în graba companiei de a aduce noul phablet pe piaţă să fi trecut controlul calităţii din fabrici pe plan secund. Samsung nu a comentat încă în mod oficial asupra problemei. Cu siguranţă vom auzi ceva cât de curând în cazul în care este vorba despre o problemă extinsă sau dacă va apărea în terminalele lansate în alte regiuni.

Samsung Galaxy Note 4 a debutat pe 26 septembrie în Coreea de Sud şi vine la un preţ de intrare echivalent cu 920 de dolari americani. Stocurile au fost epuizate încă din prima zi, ceea ce înseamnă că există foarte multe unităţi în libertate în acest moment, iar cele câteva telefoane cu probleme să fie doar cazuri izolate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult