Samsung Galaxy Note – smartphone sau tabletă de 5.3”?

02.09.2011
Samsung Galaxy Note - smartphone sau tabletă de 5.3”?

Dacă ne luăm după spusele producătorului, Samsung Galaxy Note este un smartphone foarte puternic, numai bun să iei notiţe cu el în timpul activităţilor de zi cu zi. Dacă ne uităm la rezoluţia de 1280×800 pixeli a ecranului şi la stilus-ul S Pen, gândul zboară imediat spre segmentul tabletelor. Samsung nu a făcut compromisuri cu acest dispozitiv. Motorizarea este asigurată de chipset-ul Exynos cu procesor dual core la 1,4 GHz şi chipset Mali 400. Matricea Super AMOLED a ecranului este protejată de Gorilla Glass. Pentru stocare este oferită o capacitate de 16 GB sau 32 GB, memoria RAM a lui Samsung Galaxy Note fiind de 1 GB.

Samsung Galaxy Note, cu ecran Super AMOLED de 5.3"

Dispozitivul rulează sistemul de operare Android 2.3 Gingerbread. Casca de deasupra ecranului ne sugerează faptul că Galaxy Note a fost creat pentru a fi pus la ureche, la fel ca un smartphone obişnuit, atunci când sunt primite apeluri. Din baza terminalului se poate extrage stilus-ul S Pen, pentru acesta fiind creată aplicaţia multimedia S Memo. Ea permite salvarea notiţelor de mână, a desenelor, a paginilor web cu adnotări şi transformarea lor în elemente de tip „memo”.

Samsung Galaxy Note - cameră foto de 8 MP

Samsung Galaxy Note nu este un terminal masiv. Din contră, dimensiunile sale sunt 147 x 83 x 9,7 mm, iar greutatea ajunge la 178 g. Nokia E7 cântăreşte aproape la fel de mult. Pe spate găsim o cameră foto cu senzor de 8 MP, focalizare automată şi LED, capabilă să filmeze full HD cu 30 fps. Cea frontală se laudă cu o rezoluţie de doar 2 MP. Pe lista de dotări mai figurează suport HSDPA 21 Mbps, Bluetooth 3.0 şi DLNA. Pentru că era destul spaţiu în carcasă, bateria telefonului are o capacitate de 2.500 mAh. Cum era de aşteptat, Samsung Galaxy Note a fost prezentat la IFA 2011 fără a fi menţionată data de lansare ori preţul.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News