Samsung Galaxy S11+ apare în primele imagini cu cinci camere pe spate

27.11.2019
Samsung Galaxy S11+ apare în primele imagini cu cinci camere pe spate

Au apărut în sfârşit şi primele imagini 3D realizate după planurile oficiale ale Samsung cu modelul Galaxy S11+, flagship-ul 5G pe care îl va lansa în primăvară. După atâtea zvonuri legate de camerele foto ale telefonului, ne aşteptam la un modul de cameră ciudat, dar ceea ce pare să livreze Samsung ne întrece aşteptările. Avem un modul mare, dreptunghiular şi negru pe spatele telefonului, amplasat într-o manieră care aminteşte puţin de noile iPhone 11 şi Pixel 4.

Galaxy S11+ este aşteptat cu un ecran de 6,9”  bazat pe tehnologia Dynamic AMOLED, cu un decupaj discret în partea de sus pentru camera foto. Acesta nu va fi un dispozitiv deloc compact, însă nu va fi nici mult mai mare decât S10+, în ciuda ecranului mare: 166,9 mm înălţime, 76 mm lăţime şi 8,8 mm grosime. Camera foto, ieşită în relief, va aduce grosimea în acel punc la 10,2 mm.

Camera foto însă va fi echipată cu cinci senzori, care nu vor fi dispuşi simetric pe suprafaţa dreptunghiului în care este încadrată. Avem o cameră principală de 108 megapixeli, o cameră foto cu zoom optic de 5 sau 10X, o cameră ultra-wide şi alte două camere „surpriză”. Una ar putea fi un senzor 3D TOF, în timp ce cealaltă este momentan necunoscută.

Galaxy S11 este aşteptat cu un senzor de amprentă integrat în ecran, însă este foarte posibil ca tehnologia ultrasonică, aleasă pentru Galaxy S10 şi Note10 să rămână în urmă. Senzorii, produşi de Qualcomm s-au dovedit a fi problematici (Korea Times are un articol despre asta), deci probabil că S11 va folosi un senzor „tradiţional” sub ecran, care foloseşte un senzor foto.

Desigur, la nivel de specificaţii hardware, ne putem aştepta la un chipset Exynos 990 pe piaţa internaţională şi Snapdragon 865 în SUA, 12 GB RAM, 256 sau 512 GB stocare şi modem 5G integrat.

Este important de menţionat că fotografiile descriu doar Galaxy S11+, nu şi modelele S11 standard sau S11e. Variantele mai ieftine sunt aşteptate cu mai puţini senzori pentru cameră şi cu ecrane de dimensiuni mai mici, cât şi variante echipate cu modem-uri 4G.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult