Samsung Galaxy S7 Active anunţat oficial. Vine cu hardware similar, baterie mai mare şi rezistenţă la şocuri

06.06.2016
Samsung Galaxy S7 Active anunţat oficial. Vine cu hardware similar, baterie mai mare şi rezistenţă la şocuri

După mai multe scurgeri de informaţii şi luni întregi de speculaţii, Samsung a dezvăluit în sfârşit varianta „Active” a lui Galaxy S7. Se pare că informaţiile care au scăpat pe internet înaintea acestui eveniment au fost în mare parte adevărate, aveastă versiune a telefonului fiind în mare parte doar un upgrade la capitolul rezistenţă, harwdare-ul fiind similar. Anunţul vizează piaţa americană, însă versiunile europene nu ar trebui să fie cu mult diferite.

Galaxy S7 Active este astfel echipat cu acelaşi ecran Super AMOLED de 5,1” cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli). Acesta vine alături de un chipset Snapdragon 820, 4 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare, cu posibilitatea de a adăuga un card microSD. Camerele foto sunt de asemenea similare, cu rezoluţie de 12 megapixeli pe partea din spate şi 5 megapixeli frontal, în timp ce acumulatorul a primit un upgrade semnificativ, de la 3.000 mAh la 4.000 mAh.

Evident, telefonul este puţin mai gros şi este realizat din materiale rezistente la şocuri, telefonul fiind în continuare rezistent la apă şi praf, asemeni variantei normale. Samsung a păstrat tradiţia seriei de telefoane rezistente, Galaxy S7 Active fiind de asemenea echipat cu butoane fizice pe partea din faţă, în defavoarea butoanelor capacitive. Butonul Home este însă destul de similar cu cel de pe S7 normal, fiind în continuare alăturat unui senzor de amprentă.

În Statele Unite, telefonul va fi lansat la acelaşi preţ cu Galaxy S7 Edge, deci puţin mai scump decât modelul de bază. Deşi nu avem încă informaţii oficiale despre varianta europeană, este posibil ca aceasta să vină echipată cu chipset Exynos 8990, asemeni modelelor standard. Lansarea în America este programată pentru data de 10 iunie.

Citeşte şi Galaxy S7 Active, un smartphone heavy-duty cu performanţe la nivel premium

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult