Samsung oferă primele declaraţii pe tema defectării acumulatorilor, raportată la unele telefoane Galaxy Note 8

Samsung oferă primele declaraţii pe tema defectării acumulatorilor, raportată la unele telefoane Galaxy Note 8

Deşi este mai puţin alarmant ca incendierea spontană a telefoanelor Note 7, fenomenul de „moarte subită” raportat la acumulatorii telefoanelor Galaxy Note 8 a trezit din amorţire departamentul de relaţii cu clienţii al gigantului Samsung, prima declaraţie oficială fiind cât se poate de predictibilă.

Problema se manifestă doar în situaţiile când telefonul mobil a fost lăsat să se descarce până la declanşarea funcţiei de oprire automată. În mod normal, atunci când bateria telefonului este complet descărcată, dispozitivul va putea fi pornit după câteva minute de încărcare, suficient cât să recuperăm câteva procente din nivelul acumulatorului. Numai că uneori, telefoanele Note 8 refuză pur şi simplu încărcarea acumulatorului complet descărcat.

La sursa problemelor ar fi un mecanism de protecţie specific tuturor acumulatorilor Li-Ion, care însă la telefoanele Note 8 se activează în mod neintenţionat. Practic, chiar şi atunci când telefonul indică 0% nivel baterie şi declanşează procedura de oprire automată, acumulatorul nu este de fapt complet epuizat, ci doar ajuns la nivelul minim de încărcare permis din construcţie. În cazul în care un dispozitiv va continua să descarce acumulatorul sub pragul de siguranţă, sau este lăsat prea mult timp nefolosit cu acumulatorul descărcat, este posibil ca încărcarea ulterioară să fie refuzată.

Într-un răspuns dat unei publicaţii germane, Samsung confirmă semnalarea unui „mic număr de solicitări” din partea utilizatorilor privind probleme a căror origine este modul de gestionare a încărcării acumulatorilor. Fără a da mai multe detalii cu privire la numărul dispozitivelor afectate, oficialul Samsung lasă să se înţeleagă că avem de-a face doar incidente izolate, care nu dau motive serioase de îngrijorare.

Momentan, remediul oferit pare să fie înlocuirea telefoanelor Note 8 defectate în perioada de garanţie cu dispozitive deja reparate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult