Samsung pregăteşte cel puţin un smartphone cu ecran flexibil pentru anul 2015

Samsung pregăteşte cel puţin un smartphone cu ecran flexibil pentru anul 2015

Primite fără prea mare entuziasm, telefoanele mobile cu ecran curbat ar putea lăsa locul anul viitor celor cu ecran pliabil. Spre deosebire de actuala generaţie, reprezentată de modele ca LG G Flex, Samsung Galaxy Round şi Galaxy Note Edge, noile terminale vor avea carcasă articulată care permite plierea ecranului la jumătate.

Samsung pregăteşte cel puţin un smartphone cu ecran flexibil pentru 2015

Pentru început, divizia Samsung Display responsabilă cu producerea noii generaţii de ecrane pliabile ţinteşte un volum de producţie limitat, de 30000 – 40000 unităţi lunar, astfel că nu ar trebui să aşteptăm decât lansarea unor produse în serie limitată, probabil spre finalul anului viitor. Aparent, niciunul dintre competitorii Samsung nu este pregătit să egaleze volumul de producţie anunţat de Samsung înainte de anul 2016. Intrat pe piaţă cu un smartphone pliabil mai devreme cu un an decât rivalii săi, Samsung ar putea căpăta un avantaj competitiv semnificativ, dacă produsele pregătite se dovedesc a fi suficient de bine gândite.

Potrivit dezvăluirilor făcute de surse apropiate companiei, ˝nimic nu a fost decis încă asupra produsului finit˝ indiciile sugerând mai degrabă un experiment luând forma unuia sau mai multe telefoane produse în serie limitată, folosite pentru a evalua receptivitatea utilizatorilor la noi concepte de design.

Însă planurile Samsung nu se opresc la telefoane pliabile, compania dorind să perfecţioneze tehnologia ecranelor AMOLED până la un nivel de la care acestea să poată concura direct cu cele LCD. Pentru scopul propus, compania mizează pe reducerea costurilor de fabricaţie şi creşterea masivă a volumului de vânzări. Reducând dependenţa de Samsung Electronics ca şi client principal, până la 50% din producţia diviziei Samsung Display ar urma ajungă la alte companii în următorii 3 ani. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult