Samsung pregăteşte două noi smartphone-uri cu Tizen

16.04.2015
Samsung pregăteşte două noi smartphone-uri cu Tizen

Platforma Tizen a debutat în India alături de terminalul Samsung Z1, iar succesul său neaşteptat a convins compania să continue dezvoltarea de dispozitive din această categorie. Se pare că Samsung pregăteşte două noi modele de smartphone-uri Tizen, unul dintre ele fiind programat să apară şi în alte regiuni. Momentan aceste informaţii sunt bazate pe zvonuri neconfirmate, însă informaţiile din trecut despre produsele Samsung au fost rareori false.

Samsung Z1 a fost un risc destul de mic pentru companie, întrucât a fost realizat cu specificaţii tehnice modeste şi a venit la un preţ mic. Ei bine, utilizatorii acestuia şi-au exprimat deja dorinţa pentru un smartphone similar, dar puţin mai puternic, însă nu destul de performant încât să îi crească preţul foarte mult. Conform informaţiilor dezvăluite de Tizen Experts, Samsung Z2 va ajunge în India în următoarele luni cu un hardware mult mai puternic. Noul smartphone va integra un procesor quad-core, 1 GB de memorie RAM şi un display mai performant, cu rezoluţie qHD (960 x 540 pixeli).

Cu toate că acesta va fi adevăratul succesor al lui Z1, Samsung pare să pregătească încă un smartphone Tizen destinat altor pieţe. Deşi nu are momentan un nume, specificaţiile hardware ale acestui model sunt mult mai înalte faţă de cele ale lui Z2. Informaţiile disponibile în acest moment oferă detalii asemănătoare, cu o singură diferenţă: rezoluţia display-ului. Astfel, unele surse sugerează un display de 4,8” cu rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli), în timp ce altele spun că acest smartphone va oferi un panou Full HD (1920 x 1080 pixeli). Având în vedere însă că vorbim despre un procesor quad-core (nespecificat), 2 GB RAM şi 8 GB spaţiu de stocare, acesta este încă în mediul mid-range, deci mai mulţi pixeli de randat ar duce la performanţă scăzută şi la durată de utilizare a bateriei mai scurtă.

Cert este că Samsung pare să facă paşi mărunţi către noua sa platformă software, Tizen. În cazul în care aceste smartphone-uri se vor bucura de succes în regiunile în care se vor lansa, nu ar fi atât de ieşit din comun să ne aşteptăm şi la smartphone-uri mai puternice bazate pe acest sistem de operare. Desigur, un flagship pentru Tizen este încă departe. Nu ar trebui să ne aşteptăm să vedem astfel de telefoane din gama Galaxy sau Note în viitorul apropiat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult