Samsung pregăteşte o nouă serie de smartphone-uri cu carcasă metalică: Galaxy C

18.04.2016
Samsung pregăteşte o nouă serie de smartphone-uri cu carcasă metalică: Galaxy C

Samsung se pregăteşte să renunţe la plastic şi pe smartphone-urile din gamele inferioare. După seria Galaxy A, realizată din sticlă şi metal şi Galaxy J, care vin cu carcase din metal şi plastic, va veni seria Galaxy C, cu o construcţie realizată integral din metal. Aceste modele vor fi poziţionate ca preţ undeva între seriila J şi A, fiind echipate cu hardware mid-range, destul de bun pentru a putea îndeplini toate funcţiile necesare zi de zi cu un nivel de performanţă decent.

Baza de date a programului de testare Geekbench are deja listată lista de componente pe care modelul SM-C5000, presupusul Galaxy C5, le va integra, iar acestea nu par deloc rele. Se pare că Samsung pregăteşte un smartphone echipat cu chipset Snapdragon 617, cu CPU octa-core la 1,5 GHz, alături de 4 GB memorie RAM, ceva deloc caracteristic pentru modelele mid-range de pe piaţă. Nu este listată dimensiunea display-ului sau rezoluţia acestuia şi nici performanţa camerelor foto, însă putem vedea scorul pe care telefonul l-a primit de la Geekbench: 640 în single-core şi 3163 în multi-core, rezultate obişnuite pentru acest procesor.

Lansarea gamei de produse Galaxy C este aşteptată luna viitoare. Se pare că Samsung va lansa iniţial aceste modele în China, urmând să anunţe mai târziu detalii despre disponibilitatea noilor smartphone-uri în restul lumii. Compania ar putea aplica aceeaşi strategie de lansare ca în cazul Galaxy A, doar anumite modele fiind livrate către anumite ţări şi nu întreaga gamă de produse. Galaxy C5, ceea ce pare a fi modelul de mijloc al seriei C, ar trebui însă să fie cel pe care îl vom vedea în cele mai multe regiuni.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult