Samsung pregateşte un smartphone de buget cu Tizen

16.07.2014
Samsung pregateşte un smartphone de buget cu Tizen

Chiar dacă planurile companiei Samsung pentru un telefon high-end cu Tizen au fost decalate, se pare că un dispozitiv de buget este în continuare în producţie. Informaţiile despre noul telefon Samsung SM-Z130H vin de pe un site de centralizare al transporturilor, care include o listă de componente pentru acesta livrate din Coreea de Sud în India.

Este vorba despre două tipuri de capace pentru partea din spate a terminalului, un model de display şi un model de baterie. Comparând numărul de model SM-Z130H cu cel al modelului high-end Samsung Z amânat (SM-Z910F) şi uitându-ne la lista de preţuri pentru aceste accesorii, putem intui faptul că vorbim despre un produs de buget, destinat segmentului entry.

Samsung Z

Desigur, nu putem confirma aceste afirmaţii, întrucât Samsung nu vorbeşte momentan despre telefoanele bazate pe platforma Tizen neconfirmate. În ciuda faptului că acest sistem de operare a fost anunţat în urmă cu multă vreme, în afară de seria de produse Galaxy Gear nu există alte produse în libertate pe care să ruleze.  Momentan nu ştim nici măcar dacă SM-Z130H va vedea vreodată lumina zilei, sau dacă este un simplu prototip de dezvoltare.

Compania coreană susţine în continuare că lucrează la dezvoltarea platformei Tizen şi că are produse în dezvoltare, însă tot amână lansarea terminalelor destinate consumatorilor. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult