Samsung REX – noile telefoane accesibile cu ecran tactil

14.02.2013
Samsung REX - noile telefoane accesibile cu ecran tactil

Samsung a anunţat o nouă serie de telefoane mobile accesibile. Ea se numeşte REX şi include momentan patru modele cu ecran tactil. Samsung REX 90 este topul de gamă şi vine cu un ecran capacitiv de 3.5” cu rezoluţie de 320×480 pixeli. Camera foto de pe spate are o rezoluţie de 3,2 MP şi nu va înregistra clipuri HD. Pentru cei care au nevoie de aşa ceva, în carcasă există un al doilea slot pentru SIM-uri, cu opţiune hot swap.

Seria Samsung REX - telefoane accesibile cu ecran tactil

Nu lipsesc nici modulele Bluetooth 3.0 şi WiFi, însă producătorul nu menţionează nimic legat de GPS. Bateria are o capacitate de 1.000 mAh, iar carcasa nu depăşeşte 12 mm în grosime. Interfaţa grafică TouchWiz este adaptată de la smartphone-urile companiei şi oferă acces la o serie de aplicaţii apreciate de tineri: ChatOn, Yahoo Messenger, Facebook chat şi Twitter.

Samsung REX 90

Samsung REX 80 are o carcasă cu formă rectangulară. Ea aduce destul de mult cu modelele Star anterioare. Specificaţiile sale sunt similare cu cele ale modelului anterior. Ecranul diferă prin faptul că are o diagonală de 3” şi o rezoluţie mai redusă, de 240×320 pixeli. În carcasă se găseşte al doilea slot pentru SIM-uri, iar pentru stocare este oferit un slot microUSB, la fel ca la REX 90.

Samsung REX 80

Modelul REX 70 păstrează ecranul QVGA de 3”, însă primeşte o cameră foto de 2 MP. El este tot un telefon dual SIM, cu aceeaşi baterie ca la modelele anterioare. Carcasa de plastic are o textură similară cu a smartphone-ului de top Galaxy S III. Per ansamblu el ar putea fi considerat un mini S3 Mini.

Carcasa lui Samsung REX 70

Samsung REX 60 este cel mai accesibil model. El are un ecran de 2.8” de tip rezistiv. Nu credeam că această tehnologie va mai fi folosită pentru telefoane noi în 2013, însă ea pare să fie o soluţie pentru reducerea costurilor de producţie. Toate cele patru modele prezentate vin cu suport EDGE pentru conexiunea la Internet. Preţurile lor vor varia între 80 $ şi 120 $.

Samsung REX 60 are ecran rezistiv

Urmărește Go4IT.ro pe Google News