Samsung şi Qualcomm poartă negocieri pentru fabricarea lui Snapdragon 845, următorul chipset high-end pentru smartphone

24.04.2017
Samsung şi Qualcomm poartă negocieri pentru fabricarea lui Snapdragon 845, următorul chipset high-end pentru smartphone

Galaxy S9 este pe lista scurtă a dispozitivelor care vor avea acces prioritar la Snapdragon 845, următorul chipset Qualcomm promiţând folosirea mai eficientă a bateriei şi un nivel de performanţă superior.

Având la bază prima generaţie a procesului de fabricaţie pe 10nm, chipsetul Snapdragon 835 pune serioase probleme în ce priveşte fabricarea sa în cantităţi suficiente, cu efect de domino asupra producătorilor OEM care au fost nevoiţi să amâne dispozitivele pregătite pentru lansare la începutul acestui an. Înlocuitorul Snapdragon 845 ar urma să beneficieze de o versiune îmbunătăţită a aceluiaşi proces de fabricaţie,  promiţând o reducere cu 15% a consumului de energie sau un spor de performanţă de 10%, rezultat doar din creşterea frecvenţelor de funcţionare. În practică, îmbunătăţirile la nivelul arhitecturii de procesor ar putea aduce un salt de performanţă mai mare.

Momentan, discuţiile între Samsung Electronics şi Qualcomm sunt la stadiul de negocieri, existând posibilitatea ca şi rivalul TSMC să preia o parte din comenzile pentru noul chipset. Potrivit zvonurilor, TSMC ar urma să producă în exclusivitate chipsetul Apple A11 dezvoltat pentru următoarea generaţie iPhone, limitând capacitatea de producţie disponibilă altor serii de chipseturi. Indiferent de decizia luată, producerea următoarei generaţii a chipsetului Exynos ar trebui să asigure suficientă activitate în fabricile Samsung, iar substituirea chipsetului Snapdragon 845 cu o implementare Exynos pentru seria de telefoane Galaxy S9 ar rezolva şi eventuale probleme de aprovizionare. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult