Samsung va „ajusta” preţul telefoanelor Galaxy S6, în răspuns la evoluţia dezamăgitoare a vânzărilor

Samsung va „ajusta” preţul telefoanelor Galaxy S6, în răspuns la evoluţia dezamăgitoare a vânzărilor

Urmând publicării statisticilor de vânzări, detaliind câştigurile realizate de Samsung Electronics în intervalul Q2-2015, compania sud-coreeană a anunţat pregătirea unor ˝ajustări˝ vizând preţurile cerute pentru gama de telefoane Galaxy S6 şi S6 Edge.

Potrivit noilor informaţii, Samsung a înregistrat o scădere anuală a profitului de net de 8%, la 4.93 miliarde dolari. Totalizând 41.7 miliarde dolari, vânzările au scăzut cu 7% comparat anului anterior.

În ce priveşte evoluţia actuală, ultimele două semestre au adus o creştere uşoară a veniturilor, însă lansarea duetului Galaxy S6 / S6 Edge a avut un impact marginal asupra bilanţului, volumele mici livrate compensând prea puţin cheltuielile pe campanii de promovare.

Samsung va ˝ajusta˝ preţul telefoanelor Galaxy S6, în răspuns la evoluţia dezamăgitoare a vânzărilor

Potrivit oficialilor companiei, Samsung aşteaptă ca activitatea diviziei de telefoane mobile să continue într-un ˝mediu de business dificil˝ şi în a doua jumătate a acestui an, ˝ajustările de preţuri˝ aplicate seriilor Galaxy S6 şi S6 Edge având rolul de a păstra vânzările la un nivel acceptabil. Simultan, Samsung va aduce pe piaţă noi modele cu dotări de top – seriile Galaxy Note 5 şi Galaxy S6 Edge Plus urmând să fie dezvăluite în cadrul unui eveniment Unpacked pregătit pentru datata de 13 august, la New York.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult