Samsung va opri actualizările software pentru seria Galaxy S6

06.04.2018
Samsung va opri actualizările software pentru seria Galaxy S6

Lansate în anul 2015, telefoanele mobile din seria Galaxy S6 au ieşit între timp din perioada de garanţie, iar în curând utilizatorii acestora vor fi lăsaţi şi fără acces la actualizările software menite să protejeze dispozitivele în faţa noilor ameninţări informatice.

Deja bine cunoscută pentru ritmul lent de livrare a actualizărilor software, Samsung transformă în certitudine abandonarea produselor smartphone mai vechi de trei ani, cum sunt cele din seria Galaxy S6, Galaxy S6 Edge+ şi Galaxy S6 Active.

Lansate în anul 2015, telefoanele din generaţia Galaxy S6 au primit ultima actualizare software importantă în luna februarie a acestui an, evoluând de la versiunea Android 5.0 Lollipop până la ediţia Android 7.0 Nougat. Acesta este însă capăt de linie, zvonurile despre pregătirea unei actualizări la versiunea Oreo fiind infirmate.

Samsung nu este singura companie care practică abandonarea voluntară a dispozitivelor aflate încă în circulaţie, durata de 3 ani pentru suport tehnic garantat fiind practic un standard în industria smartphone, rar depăşit chiar şi de cei mai de încredere producători.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult