Sfârşit de drum: BlackBerry caută un partener sau un cumpărător

Sfârşit de drum: BlackBerry caută un partener sau un cumpărător

Nokia şi HTC trec prin perioade dificile, însă poziţia lor pare de-a dreptul încurajatoare atunci când privim direcţia în care se îndreaptă BlackBerry. După lansarea mult întârziată a platformei BlackBerry OS 10 şi a primelor terminale care o folosesc, compania nu a obţinut decât performanţe mediocre şi a hotărât, în al doisprezecelea ceas, să-şi anunţe disponibilitatea pentru un parteneriat sau chiar o vânzare.

În trimestrul fiscal pe care l-a încheiat la sfârşitul lunii mai, compania a anunţat că a vândut 6,8 milioane de terminale BlackBerry, doar 40 de procente dintre acestea fiind însă bazate pe noua platformă BlackBerry OS. Performanţa s-a situat sub aşteptările analiştilor, care erau oricum de la bun început reţinute, chiar şi gama Windows Phone de la Nokia reuşind să atragă un număr dublu de clienţi. Deşi a marcat o creştere cantitativă faţă de trimestrul anterior, numărul mai ridicat de terminale vândute a fost însoţit de apariţia pierderilor financiare, iar compania s-a decis să anunţe oficial deschiderea pentru oportunităţile de colaborare sau vânzare.

În acest moment, BlackBerry se confruntă cu o situaţie bursieră neplăcută, indicii săi pierzând circa 38 de procente în ultimele şase luni. Deşi iniţial s-a zvonit că acţionarii majoritari BlackBerry urmează să răscumpere întregul pachet de acţiuni şi să-şi rezolve probleme departe de ochii pieţei de capital, compania a anunţat astăzi că a numit un comitet al cărui scop va fi descoperirea oportunităţilor pentru crearea unui parteneriat sau pentru vânzarea companiei.

Atunci când am luat contact cu BlackBerry OS 10, am descoperit o platformă software complet refăcută care a aducea câteva lucruri interesante din care şi alte sisteme de operare mobile ar putea învăţa câte ceva. Lansate cu întârziere, prea scumpe şi strivite sub dominaţia categorică a platformei Android, terminalele BlackBerry OS 10 nu au reuşit să se impună, iar compania care adus push-mail-ul pe piaţa telefoanelor mobile şi a pus bazele smartphone-urilor de astăzi trebuie să găsească un partener puternic sau un lacăt pentru uşă. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News