Sharp prezintă Aquos S3 mini, un nou smartphone cu „breton” la preţ de buget

Sharp prezintă Aquos S3 mini, un nou smartphone cu „breton” la preţ de buget

Cu ecran de 5.5” decupat la partea de sus şi nume care poartă distincţia „mini”, Sharp Aquos S3 mini ilustrează cât se poate de clar direcţia urmată în ultimele luni de piaţa smartphone.

Cu greu mai putem vorbi de originalitate când aproape toate produsele smartphone dezvăluite la începutul acestui an urmează un concept de design dictat de un singur dispozitiv, plasat în vârful piramidei. În cazul de faţă, Sharp a ales să îmbie idei mai vechi cum ar fi senzorul de amprente plasat sub ecran, alocând spaţiul rămas pentru afişarea imaginii.

Ecranul cu rată de aspect 17:9 (rezoluţie 1,080 x 2,040) are colţurile decupate şi se întinde până la rama exterioară, folosirea unei carcase ceva mai compactă decât întâlnim de obicei la un smartphone cu ecran de 5.5” justificând în viziunea producătorului  atribuirea distincţiei „mini”. Panoul de tip LCD este lăudat cu o luminozitate de 550 nits şi acoperire de 135% a spectrului de culoare sRGB, pentru culori mai vibrante.

La interior găsim o configuraţie bazată pe chipsetul Snapdragon 630 (CPU octa-core), ajutat cu o cantitate generoasă de 6GB memorie RAM. Aquos S3 mini mai dispune de 64GB spaţiu de stocare şi slot microSD, cameră foto de 16MP (f/2.0, PDAF) la partea din spate şi cameră frontală de 20MP (deschidere f/2.0). Lista dotărilor este completată cu un acumulator de 3020 mAh, conector USB-C şi ieşire pentru căşti.

Sharp Aquos S3 mini este livrat cu versiunea Android 7.1 şi este listat în oferta magazinelor asiatice cu preţul de 250 dolari.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult