Smartphone dual-SIM cu dotări acceptabile la preţ de 36 euro, fără abonament

Smartphone dual-SIM cu dotări acceptabile la preţ de 36 euro, fără abonament

JiaYu este un nume practic anonim pe meleagurile noastre, însă în China producătorul este recunoscut pentru oferta de telefoane accesibile, care tocmai a fost extinsă cu un model smartphone ce are şanse să fie oferit şi în variantă pentru pieţele interaţionale.

 JiaYu F1

Afişând un design care nu lasă prea mult loc de interpretări privind sursa aleasă pentru inspiraţie, JiaYu F1 promite să ofere o experienţă Android la nivel acceptabil pentru numai o fracţiune din preţul cerut de producători consacraţi. Astfel, pentru 36 euro ne alegem cu un smartphone dual-sim cu ecran WVGA de 4 inch şi cameră foto de 5MP însoţită de blitz LED.  Telefonul oferă suport 3G şi WiFi pentru acces la internet, receptor GPS pentru navigaţie, funcţie media player şi radio FM. Colecţia de poze şi muzică este găzduită în 4GB memorie internă, extensibilă prin ataşarea unui card microSD.

Din păcate JiaYu F1 are şi ceva puncte slabe, cum ar fi memoria RAM limitată la 512MB şi chipset-ul MediaTek MT6572, cu un CPU dual-core la 1.3GHz fără prea mari ambiţii la capitolul performanţă. În carcasa cu dimensiuni 124×62.5×10.5mm este acomodat un acumulator de 2400mAh, ce ar trebui să ofere autonomie generoasă în această configuraţie.

 JiaYu F1 - performanţe AnTuTu

JiaYu F1 este livrat cu versiunea Android 4.2 Jelly Bean, momentan doar pentru piaţa din China, urmând ca varianta adaptată pentru pieţele internaţionale să fie lansată la o dată ulterioară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult