Smartphone-urile Pixel 2 vor primi suport software extins

09.10.2017
Smartphone-urile Pixel 2 vor primi suport software extins

Dispozitivele din seriile Nexus şi Pixel sunt cele mai recomandate atunci când eşti în căutarea unui smartphone sau tabletă cu suport software extins, însă în ultimii câţiva ani, acest lucru nu a fost obligatoriu adevărat. În timp ce dispozitivele mai vechi din aceste „familii” de dispozitive primeau actualizări timp de mai mulţi ani, acum există o limită bine stabilită pentru suportul software. Pixel 2 nu se abate de la regulă, Google confirmând deja data la care acestea nu vor mai primi actualizări.

Smartphone-urile cu Android din gama high-end se bucură în cele mai fericite cazuri de suport software pentru doi ani, lucru care se traduce de obicei în livrarea de la producător de două actualizări majore (versiuni noi de Android). Întrucât Pixel 2 şi Pixel 2 XL sunt dispozitive produse de Google, este normal ca acestea să primească o atenţie specială, însă spre diferenţă de Apple, Google nu poate promite mai mult de trei ani de actualizări.

Cu siguranţă, actualizările de securitate critice vor continua şi după cei trei ani promişi, însă cu siguranţă noi variante de Android nu vor mai fi lansate după expirarea acestui termen. Pentru prima generaţie de smartphone-uri Pixel, compania a promis doar doi ani de actualizări software şi trei ani de actualizări de securitate, deci măcar se lucrează pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor.

Pe partea cealaltă a baricadei, Apple încă oferă actualizări de software la ultima versiune de iOS chiar şi pentru iPhone 5S, smartphone lansat în toamna anului 2013. Cu siguranţă, Apple are un avantaj major peste ceilalţi producători, întrucât compania îşi dezvoltă propriile componente interne, precum chipset-ul şi mai nou cipul grafic, software-ul fiind special optimizat pentru acestea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult