Software-ul BlackBerry Secure ar putea fi licenţiat către alţi producători de smartphone-uri

28.08.2017
Software-ul BlackBerry Secure ar putea fi licenţiat către alţi producători de smartphone-uri

BlackBerry are acum mai mulţi parteneri care produc hardware sub brandul său, software-ul pentru acestea fiind în continuare dezvoltat în birourile companiei din Canada. Se pare însă că planurile de expansiune ale producătorului canadian de smartphone-uri implică şi posibilitatea de a licenţia software-ului său către alţi producători interesaţi de protocoalele de securitate pe care compania le integrează în Android.

Conform Economic Times, BlackBerry lucrează la iniţiativa BlackBerry Secure, o componentă software care va putea fi vândută către parteneri, prin care să ofere soluţii de securitate îmbunătăţite pentru smartphone-urile cu Android. Soluţia pare să fie pur software, deci nu va fi nevoie de hardware dedicat pentru a beneficia de capabilităţile BlackBerry Secure.

Nu este clar însă dacă BlackBery Secure va fi livrat alături de întregul software al companiei, care include şi cea mai recentă variantă de Android, cu un minimum de personalizare la nivelul interfeţei. În cazul în care acest lucru se întâmplă însă, este posibil ca în viitorul apropiat să primim smartphone-uri cu capabilităţi BlackBerry, cu Android „curat” şi cu securitate avansată de la mai multe companii.

Desigur, smartphone-urile BlackBerry produse de TCL şi ceilalţi parteneri vor rămâne pe piaţă, însă nu vor rămâne singura opţiune. Având în vedere că BlackBerry plănuia în urmă cu doar câteva luni să licenţieze design-ul tastaturii fizice proprietare către alte companii, este posibil ca iniţiativa BlackBerry Secure să vină „la pachet” şi cu noi dispozitive cu tastaturi fizice.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult