Sony Xperia Z2 – smartphone în carcasă rezistentă la apă, cu funcţie de filmare 4K

Sony Xperia Z2 - smartphone în carcasă rezistentă la apă, cu funcţie de filmare 4K

Sony Xperia Z2 tocmai a fost anunţat oficial la MWC 2014, ocazie pentru noi imagini de prezentare şi cunoaşterea listei finale cu specificaţii.

Lansat la mai puţin de 6 luni după modelul Xperia Z1, noul smartphone împrumută destul din designul şi funcţiile predecesorului său, dar aduce suficiente noutăţi pentru a ieşi în evidenţă printre celelalte telefoane Sony Xperia.

Sony Xperia Z2

Noul Xperia Z2 se prezintă în carcasă din aluminiu rezistentă la apă şi praf, conţinând un ecran IPS Full HD de 5.2 inch cu tehnologie Triluminos. Performanţele îi sunt date de un chipset Snapdragon 801 cu CPU quad-core la 2.3GHz, ajutat cu 3GB memorie RAM. Spaţiul de stocare este asigurat cu 16GB memorie internă şi slot microSD,  în care putem găzdui colecţia de poze şi filmuleţe 4K înregistrate la 30 cadre pe secundă. Camera foto cu senzor Exmor RS de 20.7MP oferă funcţie de stabilizare a imaginii şi opţiuni pentru filmare high-speed, folosind 120 cadre pe secundă şi rezoluţie 720p.

Nu lipseşte nici camera frontală pentru apeluri video, asigurată cu un senzor de 2MP.

Puţin mai înalt şi mai subţire, noul Xperia Z2 se deosebeşte totuşi  cu greu de predecesorul Xperia Z1, însă afirmaţia „experienţa face diferenţa” pare să fie bine susţinută cu îmbunătăţirile aduse la partea de hardware şi software. Pentru a îndulci şi mai mult reţeta,Sony a inclus setul de căşti MDR NC31EM în pachetul cu accesorii, oferind din start utilizatorilor avantajele unui set de căşti premium, prevăzut cu funcţie de anulare a zgomotului de fundal.

Sony MDR NC31EM

Noul terminal Sony Xperia Z2 va fi disponibil la nivel global începând cu luna martie, însă preţul de vânzare deocamdată nu este cunoscut.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult