Primele detalii despre Sony Xperia Z4: Snapdragon 810, ecran QHD şi un nou ritm de dezvoltare

Primele detalii despre Sony Xperia Z4: Snapdragon 810, ecran QHD şi un nou ritm de dezvoltare

Telefonul Xperia Z3 abia a ajuns pe piaţă, însă compania Sony, fidelă încă ciclului său rapid de dezvoltare care-i permite să lanseze un model de vârf la fiecare şase luni, lucrează deja la viitorul Xperia Z4. Dacă salturile de la o generaţie Xperia Z la alta nu au fost prea spectaculoase până acum, viitorul telefon Sony va marca un salt important de la actualul vârf de gamă şi, în plus, se pare că va fi ultimul smartphone dezvoltat în actualul ritm alert de numai şase luni.

Conform unor informaţii neoficiale din interiorul companiei ajunse la Android Origin, se pare că Sony ne pregăteşte o surpriză plăcută în primăvara anului viitor. Xperia Z3 oferă un ecran Full HD şi un procesor Qualcomm Snapdragon 801, diferenţele mici faţă de modelul anterior Xperia Z2 dezamăgind unii potenţiali cumpărători, care ar fi aşteptat un mai puternic procesor Snapdragon 805.

Se pare că Sony va sări cu totul peste acest model şi va face trecerea la arhitectura pe 64 de biţi prin implementarea unui puternic cip Snapdragon 810. Oferind patru nuclee Cortex-A57, patru nuclee Cortex-A53 şi un nucleu grafic Adreno 430, puternica soluţie Qualcomm va fi însoţită de 4GB de memorie RAM şi va motoriza un ecran de 5,5” cu rezoluţie Quad HD.

Se pare că Xperia Z4 va oferi o cameră foto cu aceeaşi rezoluţie de 20,7 MP, însă va folosi senzorul curbat pe care Sony l-a prezentat în vara acestui an. Acest tip de senzor promite o sensibilitate superioară la lumină, zgomot de fond mai redus şi posibilitatea împerecherii cu un obiectiv cu o optică mai simplă şi mai compactă. Celelalte specificaţii cunoscute până acum sunt memoria internă de cel puţin 32GB şi modemul LTE Cat 6 cu o viteză maximă de 300 Mbps.

Interesant este că sursa citată de către Android Origin afirmă că Xperia Z4 va fi ultimul model de vârf Sony dezvoltat într-un ciclu de producţie de şase luni, acesta urmând să fie unicul model de vârf al companiei în 2015. Acum câteva săptămâni, Sony a anunţat că pierderile diviziei sale de terminale mobile vor fi mai mari decât cele anticipate şi a dezvăluit că intenţionează să se poziţioneze ca un producător important de terminale de vârf, iar această schimbare a ritmului de dezvoltare îi va permite să se concentreze mai mult pe îmbunătăţirea produselor importante.

Sony Xperia Z4 este aşteptat în primăvara anului viitor undeva în cursul lunii martie, acesta urmând să fie dezvăluit probabil în cadrul Mobile World Congress.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News