Sony Xperia Z4 apare din nou în fotografii neoficiale

07.04.2015
Sony Xperia Z4 apare din nou în fotografii neoficiale

Sony Xperia Z4 ar putea fi mai aproape de lansare decât ne aşteptam. După absenţa de la Mobile World Congress, următorul smartphone de top de la Sony iese la iveală într-o serie de fotografii care confirmă din nou zvonurile lansate până în prezent. Avem de a face cu un telefon care nu iese din tiparele seriei Xperia Z, fiind mai degrabă o evoluţie decât o revoluţie a designului consacrat.

Conform imaginilor, noul telefon vine cu Android Lollipop preinstalat, butoanele specifice variantei noi a sistemului de operare fiind vizibile pe ecran. Sursa imaginilor pare să fie Coreea de Sud, întrucât interfaţa afişează text în limba coreană. Pe partea din faţă a display-ului pot fi observate noile fante pentru difuzoare, deasupra şi sub display, mult mai aproape de marginea dispozitivului. Aceasta nu este prima dată când Sony apelează la acest tip de design. În trecut, atât Xperia Z2, cât şi modelele de tablete Z2, Z3 şi Z4 au beneficiat de aceleaşi fante exterioare. Un LED pentru notificări poate fi observat în câteva dintre imagini.

Butonul rotund de power de pe laterală este acum poziţionat mai aproape de jumătatea înălţimii dispozitivului, iar sub acesta se găsesc butoanele obişnuite pentru această serie de dispozitive: volum şi declanşator pentru camera foto. Asemeni Xperia Z3, colţurile dispozitivului par a fi realizate din alt material decât metalul folosit pentru ramă. Port-ul micro-USB nu mai este protejat de un capac, iar un gol în partea de jos a ramei sugerează că acolo este poziţionat microfonul pentru convorbiri. Lăcaşul pentru carduri microSD şi cartela SIM se regăseşte pe partea stângă a dispozitivului, în partea de sus şi este protejat de un capac. Spatele este realizat din sticlă, iar logoul sistemului G-Lens proprietar Sony poate fi observat lângă camera foto.

Conform site-ului francez NowhereElse, Xperia Z4 este dezvoltat sub numele de cod IVY, iar numărul modelului este E6553. Acesta integrează un display QHD (2560 x 1440 pixeli) de 5,2”, chipset Snapdragon 810, 4 GB memorie RAM şi senzor foto principal de 20,7 megapixeli. Aparent componenta audio este foarte importantă pentru companie, calitatea fiind asigurată de un cip S-Master HX Digital Audio. Se pare că o variantă cu display Full HD va fi de asemenea disponibilă, însă nu este clar dacă aceasta va fi ediţia mai mică, Compact, sau va doar un model diferit al lui Z4 de 5,2”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult