Sony anunţă Xperia XA2 Plus, un nou model pentru segmentul mid-range premium

12.07.2018
Sony anunţă Xperia XA2 Plus, un nou model pentru segmentul mid-range premium

Sony încă lansează modele noi de smartphone-uri din gama Xperia, în ciuda faptului că acestea nu reuşesc să pătrundă în topurile de vânzări la nivel global. Seria XA2 a debutat la începutul acestui an pe segmentul mid-range premium, cu modelele XA2 şi XA2 Ultra, iar acum primeşte un nou membru, noul XA2 Plus, un smartphone care vine undeva la jumătatea dintre cele două dispozitive deja lansate, care vine şi cu o serie de noutăţi.

Probabil cel mai mare avantaj al lui XA2 Plus faţă de modelele precedente este display-ul pe format 18:9, primul model din afara seriei XZ de la Sony echipat cu aşa ceva. Acesta măsoară 6” în diagonală şi afişează 2.160 x 1.080 pixeli, ceva destul de comun între smartphone-urile premium din ultimii ani. Din păcate însă, faptul că display-ul este mai înalt nu asigură şi margini subţiri în jurul său, Sony având în continuare spaţii mari deasupra şi sub display.

Construcţia de aluminiu s-a păstrat de la variantele XA2 din trecut, modelul Plus fiind livrat într-un corp unibody, cu o singură cameră foto pe partea din spate. Aceasta este comparabilă cu cea de pe XA2 Ultra, cu un senzor de 23 megapixeli şi capabilitate de filmare în rezoluţie 4K.

La interior XA2 Plus se laudă cu un chipset Snapdragon 630, configuraţii cu 4 GB RAM şi 32 GB stocare sau 6  GB RAM şi 64 GB stocare, un acumulator de 3.580 mAh cu QuickCHarge 3.0 şi un sistem audio avansat. Noul model Xperia este compatibil cu formatele Hi-Res Audio graţie unui amplificator digital LDAC5 şi unui procesor de sunet DSEE HX care poate îmbuătăţi calitatea muzicii în format obişnuit. Nu în ultimul rând, avem de a face cu antenă Bluetooth 5 compatibilă cu standardul audio aptX de la Qualcomm. Desigur, telefonul beneficiază şi de un jack audio.

La 205 grame, Xperia XA2 Plus nu este deloc un model uşor, iar cu display-ul de 6” cu ramă proeminentă, nu este nici mic. Desigur, Sony se bazează pe fanii brandului pentru vânzarea acestui model, care nu au dispărut complet, însă cu preţurile pe care compania le practică în ultima vreme, este departe de a fi un produs „mass market”. Lansarea va avea loc în luna august, fiind pregătite modele single şi dual-SIM.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult