Sony Ericsson pune la cale dezvoltarea unui telefon cu Android

10.12.2008
Sony Ericsson pune la cale dezvoltarea unui telefon cu Android

Sony Ericsson nu va mai scoate pe piaţă dispozitive cu Windows Mobile, “experimentul XPERIA” despre care s-a vorbit tot anul le-a scos perii albi. În 2009, niponii şi suedezii reuniţi sub aceeeşi emblemă vor fi însă din nou îndrăzneţi, poate de această dată şi mai eficienţi. Spunem asta deoarece pe 9 decembrie Sony Ericsson s-a alăturat alianţei Open Handset Alliance şi foarte probabil are în planurile din viitorul apropiat dezvoltarea unui smartphone cu sistem de operare Android.

Este puţin probabil ca la anul să fie gata, lansat şi disponibil pe piaţă, însă cel târziu în 2010 (dacă lucrurile nu se complică, să nu uităm de criza financiară şi pierderile înregistrate nu doar de SE ci şi de mulţi alţi mari producători) sperăm noi că se va întâmpla minunea.

În afară de Sony Ericsson, OHA a atras ieri încă 13 membri. Merită menţionaţi Vodafone, Asus, Garmin, Huawei şi Toshiba. Aşadar, în 2009 va fi un crâncen război al platformelor pentru dispozitive smartphone cu un nou participant: Android. Platforma Google va intra în luptă cu “gigantul” Symbian deţinut în totalitate de Nokia şi cu Windows Mobile. Pe tărâmul nord-american, dacă va fi cazul, va da piept cu Apple şi RIM. Lupta va fi desigur în beneficiul celor care se dau în vânt după telefoane de ultimă generaţie.

Sony Ericsson Phone Concept

Urmărește Go4IT.ro pe Google News