Sony lansează seria de smartphone-uri Xperia R cu două dispozitive mid-range

30.10.2017
Sony lansează seria de smartphone-uri Xperia R cu două dispozitive mid-range

Dispozitivele high-end din gama Xperia reuşesc an de an să ţină pasul cu hardware-ul de top de pe piaţa de smartphone-uri, în timp ce designul a rămas în mare parte neschimbat. Desigur, design-ul învechit afectează doar vânzările modelelor de top, pe piaţa de dispozitive mid-range, acesta fiind mult mai puţin deranjant. Astfel, noile Xperia R1 şi R1 Plus ar putea fi o alternativă bună la dispozitivele similare ale altor companii.

Xperia R1 de la Sony este un mid-range fără pretenţii, cu display HD (720p)  de 5,2”, chipset Snapdragon 430, 2 GB memorie RAM, 16 GB spaţiu de stocare şi baterie de 2.620 mAh. Mulţi producători aleg să păstreze vechiul standard micro-USB pe modelele de medie, însă Sony abordează noul USB Type-C şi adaugă un slot de card microSD, suport pentru două cartele şi oferă camere foto de 13, respectiv 8 megapixeli pe noul R1.

Modelul R1 Plus este un dispozitiv foarte similar, cu doar câteva diferenţe la nivel de hardware intern. Designul este identic la exterior, însă beneficiază de 3 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare faţă de „fratele” său mai mic. Xperia R1 şi R1 Plus păstrează liniile de design ale dispozitivelor Xperia XZ1, lansate în urmă cu câteva luni, cu margini rotunjite şi o ramă „generoasă” în jurul dispplay-ului.

Xperia R1 şi R1 Plus se lansează mai întâi în luna noiembrie în India, la preţuri de 215, respectiv 245 dolari americani. Probabil că acestea vor ajunge şi în Europa la preţuri similare, exprimate în euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult