Sony LT30p Mint – primele poze realizate de viitorul top de gamă

13.07.2012
Sony LT30p Mint - primele poze realizate de viitorul top de gamă

Credeaţi că Sony Xperia S vă rămâne prea mult timp topul de gamă al producătorului? S-a vorbit săptămâna trecută de un nou model cu ecran mai mare de 4.5” şi a venit momentul să fie confirmată încă o dată lista de terminale care s-a scurs de la Sony la începutul anului. Pe site-ul de photo sharing Picassa au apărut câteva imagini realizate cu un telefon cu nume de cod Sony LT30p. Consultând lista menţionată, observăm că în luna septembrie este aşteptat un terminal cu nume de cod similar, care ar trebui să fie cel mai scump smartphone lansat de Sony în 2012.

Poză realizată cu Sony LT30p Mint

Singura certitudine legată de Sony LT30p Mint este aceea că vine cu o cameră foto cu senzor Exmor R de 13 MP şi F2.4. Altfel, se presupune că el va avea o carcasă curbată, similară cu cea a lui Xperia arc. Ecranul mare, de 4.6” va avea rezoluţie HD, iar motorizarea va fi asigurată de un chipset Qualcomm Snapdragon S4. Nu se ştie însă dacă procesorul va fi quad core sau dual core. Banii noştri ar merge pe prima variantă. Producătorul se pare că nu va mai repeta greşeala de la seria NXT şi va oferi un slod pentru carduri microSD pe lângă memoria de 16 GB internă. Memoria RAM ar trebui să fie de 1 GB.

Poză realizată cu ISO 250

Alături de cele de mai sus, unul din cele mai importate zvonuri legate de Sony LT30p Mint este acela referitor la amplasare butoanelor. Telefoanele cu ecranul mare au un dezavantaj implicit la capitolul ergonomie. Trebuie să ai o mână mare pentru a-l putea controla foarte bine o singură mână. Toate butoanele telefonului vor fi amplasate pe latura dreaptă, în partea de jos, pentru a fi accesibile foarte uşor cu degetul mare. Vorbim aici despre butonul de pornire/deblocare, cele pentru volum şi declanşatorul camerei foto.

Diafragma obiectivului este F2.4

Sony LT30p Mint va fi livrat cu Android 4.0, aşa cum se cuvine unui terminal nou, însă producătorul va pregăti la scurt timp update-ul la Android 4.1. Preţul său la liber, estimat la începutul anului la 560 € îl pune în aceeaşi gamă cu Samsung Galaxy S III şi HTC One X. Carcasa lui Sony LT30p va fi din plastic, dar va avea o textură cauciucată, la fel ca Xperia U. Aşteptăm cu nerăbdare primele imagini cu telefonul, care ar putea confirma şi renunţarea la vechea siglă Sony Ericsson.

Rezoluţie foto specifică unui senzor cu 13 MP

Urmărește Go4IT.ro pe Google News