Sony va livra mai puţine smartphone-uri în 2016, dar se aşteaptă să aibă un an profitabil

25.05.2016
Sony va livra mai puţine smartphone-uri în 2016, dar se aşteaptă să aibă un an profitabil

Conform proiecţiilor de vânzări pe piaţa de smartphone-uri pentru anul fiscal care se termină pe 31 martie 2017, compania Sony se aşteaptă să vândă mai puţine terminale decât anul precedent. Se pare că această scădere a numărului de unităţi pe care doreşte să le vândă se va datora faptului că au fost scoase din ofertă multe modele mid-range, care nu au mai fost înlocuite cu noi variante actualizate.

Cifrele publicate de Sony spun că în perioada 1 aprilie 2016 – 31 martie 2017, Sony se aşteaptă să livreze 20 de milioane de smartphone-uri către clienţi. Aceasta este o scădere cu 20% faţă de anul trecut, în care a reuşit să vândă 24,9 milioane de unităţi. Modelele mid-range la care s-a renunţat constituiau astfel o parte relativ mică a business-ului de smartphone-uri al companiei. Se pare că noua serie Xperia X va fi cea pe care Sony o va împinge de acum înainte, aceasta fiind constituită în mare parte de telefoane high-end.

În ciuda aşteptărilor mai mici cu referire la numărul de unităţi livrate, Sony se aşteaptă să aducă în această perioadă divizia de mobile pe profit. În acest moment, proiecţiile de vânzări sugerează încasări de 940 miliarde de yeni japonezi, o scădere cu 17 procente faţă de anul trecut. Cu toate acestea, spre diferenţă de anul trecut, unde au fost înregistrate pierderi de 61,4 miliarde de yeni, încasările pe 2016 ar trebui să aducă totuşi profit de 5 miliarde de yeni.

Citeşte şi Xperia XA Ultra: un smartphone gigant dedicat amatorilor de selfie-uri

 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult