Sony Xperia XZ1 apare în poze de presă înainte de anunţul oficial

25.08.2017
Sony Xperia XZ1 apare în poze de presă înainte de anunţul oficial

Sony urmează să lanseze un nou smartphone din gama premium, pe care l-am tot zărit pe internet sub numele de Xperia XZ1. Acesta ar urma să intre în concurenţă cu cele mai puternice smartphone-uri de pe piaţă de dimensiuni medii, însă designul său pare să fie inspirat din altă eră a dispozitivelor mobile. Acest lucru este accentuat de noile imagini la rezoluţie înaltă cu telefonul, care par să fie scurse pe internet dintr-un kit pentru presă.

Xperia XZ1 păstrează deja clasicul design al modelelor Xperia din trecut, ignorând complet noile trenduri din industrie. Cu un display de 5,2”, telefonul pare să ofere dimensiuni similare cu cele ale unor dispositive cu diagonală a ecranului mult mai mare, deasupra şi sub display fiind prezentă o ramă foarte groasă. Aceste zone găzduiesc însă difuzoarele stereo ale telefonului, cât şi camera foto frontală.

Spatele este de asemenea similar cu cel pe care l-am tot văzut pe gama de dispositive Xperia, cu o camera foto încadrată într-un cerc în colţul din stânga sus o zonă pentru NFC, blitz-ul LED şi probabil un sensor laser imediat lângă, amplasată central. Întrucât nu poate fi observant niciun senzor de amprentă pe faţă sau pe spate, probabil că Sony apelează din nou la senzorul integrat în butonul power.

Zvonurile spun că Xperia XZ1 va beneficia de un chipset Snapdragon 835, 4 GB memorie RAM şi va fi livrat cu un display Full HD capabil să afişeze culori la standardul HDR, cu o luminozitate peste medie. Acesta nu ar fi singurul dispoztiv mobil cu HDR de pe piaţă, Samsung Galaxy S8, LG G6, noul iPad Pro, cât şi modelul Xperia XZ Premium oferind aceste capabilităţi în ultima jumătate de an. Diferenţa între dispozitivele Xperia şi cele produse de alte companii este faptul că toate celelalte merg în direcţia eliminării marginilor din jurul display-ului.

Xperia XZ1 urmează să fie anunţat foarte curând, probabil Sony aşteptând debutul convenţiei IFA din Berlin pentru a prezenta dispozitivul în mod oficial.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult