Sony Xperia Z3 bate recordurile în testele pentru baterie

Sony Xperia Z3 bate recordurile în testele pentru baterie

Sony a dezvăluit modelul Xperia Z3 la IFA 2014, promiţând performanţă ridicată, integrare cu PlayStation 4, certificare IP68, cât şi o durată de viaţă ridicată a bateriei. Dacă la capitolul performanţă, servicii şi rezistenţă la apă şi praf este uşor să îi credem pe cuvânt pe cei de la Sony, când vine vorba despre baterie, situaţia stă puţin diferit. Ei bine, acum că telefonul a ajuns în mâinile unora dintre utilizatori, declaraţiile companiei au fost supuse la test.

Din fericire pentru Sony, se pare că inginerii care au lucrat la Z3 au reuşit să facă o treabă excelentă, depăşind în testele Phone Arena toţi ceilalţi competitori, devenind astfel smartphone-ul de top cu cea mai bună durată de viaţă a bateriei. În testele de navigare web ale site-ului, care a adus rezultate de 5 ore şi 20 de minute de baterie pentru iPhone 6 şi 7 ore şi 38 de minute pentru Samsung Galaxy S5, noul Sony Xperia Z3 a rulat timp 9 ore şi 29 de minute după o încărcare completă.

Fratele său mai mic, Z3 Compact a reuşit să bată şi acest record, oferind peste 13 ore de utilizare în acelaşi test de anduranţă. Acest rezultat a fost atât de ieşit din comun, încât site-ul a decis să elimine acest rezultat din tabel pentru o reexaminare. Evident, faptul că Z3 Compact oferă un display mai mic, de 4,6” cu rezoluţie 1280 x 720 ajută foarte mult, însă optimizarea software şi hardware a celor de la Sony este de departe cea care face diferenţa faţă de alte smartphone-uri cu specificaţii asemănătoare.

Se pare că decizia de a păstra rezoluţia Full HD pe modelul Z3 a adus de la sine beneficiile anticipate de companie. Fiind întrebaţi despre motivul pentru care nu au ales un panou QHD, cei de la Sony au răspuns că durata de viaţă a bateriei este mult mai importantă decât ridicarea rezoluţiei. Rămâne să aşteptăm acum confirmarea datelor de lansare pentru cele două dispozitive, alături de un anunţ oficial în legătură cu preţurile acestora. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult