Specificaţiile tehnice ale noului Moto X 3rd gen au fost scăpate pe internet

Specificaţiile tehnice ale noului Moto X 3rd gen au fost scăpate pe internet

Motorola nu mai este de mult un producător major de smartphone-uri, însă continuă să lanseze an de an dispozitive atrăgătoare, în special datorită preţului şi utilizarea unei versiunii nealterate de Android. Moto X este momentan flagship-ul companiei, iar anul acesta se pare că vom primi un nou model al acestei serii de dispozitive, care va concura cu flagship-urile altor companii precum LG şi Samsung.

A fost scăpată pe internet o listă cu specificaţiile presupusului Moto X 3rd gen., care nu par să fie deloc ieşite din comun în vremurile noastre. Acestea par şi mai plauzibile când punem în balanţă faptul că noile versiuni de Moto X se lansează de obicei în toamnă, deci preţul componentelor ar putea scădea până atunci, Motorola putând să aducă pe piaţă un telefon mai ieftin decât concurenţa.

Vorbim despre un smartphone cu display AMOLED de 5,2”, care afişează conţinut în rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli), care are la bază un chipset Snapdragon 808 de la Qualcomm. Acesta este unul dintre puţinele dispozitive care au optat pentru acest SoC, LG integrându-l în noul său flagship, G4. Snapdragon 808 oferă un CPU hexa-core, cu două nuclee Cortex-A57 şi patru nuclee Cortex-A53, pe arhitectură 64-bit. Acesta include şi un GPU Adreno 418 GPU, cât şi un modem X10 LTE cu viteze de până la 450 Mbps.

Se pare că arhitectura pe 64 de biţi începe să conteze, întrucât lista de specificaţii sugerază 4 GB de memorie RAM. Aceasta este limita de memorie pe care arhitectura pe 32 de biţi o poate folosi, deci în viitor ne putem aştepta la dispozitive care depăşesc această valoare. Vor exista două versiuni ale smartphone-ului, cu 32 sau 64 GB spaţiu de stocare, însă nu este amintit un slot microSD.

Camerele foto de pe noul Moto X vor integra senzori de 16, respectiv 5 megapixeli, cu menţiunea că pe partea din spate va beneficia de tehnologia Clear Pixel. Pentru tot ceea ce este inclus, acumulatorul de 3.280 mAh ar trebui să ofere o autonomie ridicată, însă nimic nu este momentan confirmat.

Evident, toate aceste informaţii sunt bazate pe un tabel care provine din surse care nu pot fi verificate. Cu siguranţă aceasta nu va fi ultima dată când auzim despre Moto X 3rd gen, iar zvonurile probabil se vor înteţi în apropierea lansării.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult